Terug

Agar agar

Maak een keuze: Prijs Aantal
Strooibus 165 gram €19,99
Strooibus 250 gram €29,99

Zet op verlanglijst

Op een werkdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Agar agar gebruik je als geleermiddel en bindmiddel. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine. Agar agar is afkomstig van een alg. Agar agar poeder is wit, kleurloos en smaakloos. De bindkracht is 5 keer zo sterk als die van gelatine.

  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 30 Tooltip Naar België vanaf € 35
  • Op een werkdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Topkwaliteit kruiden en specerijen verpakt in mooie strooibussen
  • 9,6/10 op basis van 3500+ beoordelingen
Productomschrijving

Agar agar

Agar of agaragar is een witachtige, smaak- en reukloze, onvertakte polysacharide die uit de celwanden van sommige soorten roodwieren gewonnen wordt, voornamelijk op Sri Lanka, op Java en in Japan. Deze stof wordt onder andere uit Gelidium, Gracilariaen Pterocladia gewonnen. Chemisch gezien is agar een polymeer opgebouwd uit subeenheden van de suiker galactose. Het zijn polygalactanen samengesteld uit aaneengeschakelde agarobiose-eenheden die op de -OH-groepen min of meer vervangen zijn door sulfonaat- of methylgroepen.

Het woord agaragar komt uit het Maleis en betekent gelei. Agar-polysachariden zijn de primaire ondersteunende structuren voor de celwand van een alg. Opgelost in heet water en daarna afgekoeld is agar te gebruiken als gelatine. De stabiliteit van de gels die men daarbij bekomt is thermoreversibel: bij verhoging tot 90 °C smelten ze opnieuw. De bindkracht is tweemaal zo groot als die van gelatine; bovendien is agar-gel minder gevoelig voor veranderingen van zuurgraad.

Agar Agar is ook bekend als E406 in de lijst van E-nummers.

 

Agar agar gebruiken

Gebruik: breng agar agar in een beetje koud water onder voortdurend roeren aan de kook tot de agar agar helemaal opgelost is. Voeg deze oplossing toe aan de voeding. Voor een koude bereiding met stijfgeklopte slagroom of eiwit: laat de agar agar even afkoelen tot hij nog net vloeibaar is voor toe te voegen. Agar agar wordt bij afkoeling snel stijf (ongeveer 35°C). Roer daarom goed, maar niet te lang, wanneer je het mengsel aan de bereiding toevoegt. De opstijving duurt ongeveer een uur (op kamertemperatuur of in de koelkast). Na een aantal uren zal de bindingskracht langzaam dalen.

 

Land van herkomst

Spanje.

 

Agar agar kopen

Koop je agar agar op een werkdag voor 15:00 uur? Dan verzenden wij dezelfde dag je bestelling nog. Heb je vragen over agar agar of andere hulpstoffen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over agar agar en onze andere producten. Je agar agar wordt netjes verpakt in een hersluitbare strooibus of een zak en netjes verzonden. Agar agar kopen was nog nooit zo makkelijk.

 

Voedingswaarde & Ingrediënten

Ingrediënten: verdikkingsmiddel (E406)
 
Voedingswaarde per 100 gram
 
Energie 0 KJ
Energie 0 kcal
Vetten 0,0 g
- waarvan verzadigde vetzuren 0,0 g
Koolhydraten 0,0 g
- waarvan suikers 0,0 g
Vezels 0,0 g
Eiwitten 0,0 g
Zout 0,0 g

Specificaties

Specificaties voor: Agar agar

  • Gebruik Naar recept.
    Gaat u hulpstoffen gebruiken in etenswaren? Controleer dan altijd even het maximale gebruik in deze database.
  • Bewaaradvies Koel, droog en donker
  • Houdbaarheid 24 maanden
  • Allergenen Geen allergeen bevattende ingrediënten
  • GMO vrij
Kwaliteit

Kwaliteit

Wij verkopen en produceren uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Product tags
Reviews

Gebruikers beoordelingen

Wij werken er hard aan om al jullie toffe reviews over te plaatsen naar onze vernieuwde website. Laat jij als eerste een review achter op onze nieuwe website?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Agar agar

Agar agar

€ 19,99

Van Beekum Specerijen 9.6 / 10 - 3500 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »