Terug

Agar Agar

Op een werkdag voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

  • Artikelcode: 19080143B
  • Op voorraad

Agar agar gebruik je als geleermiddel en bindmiddel. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine. Agar agar is afkomstig van een alg. Agar agar poeder is wit, kleurloos en smaakloos. De bindkracht is 5 keer zo sterk als die van gelatine.

€ 19,95

Zet op verlanglijst

  • Gratis verzending binnen Nederland en België Tooltip Bij bestellingen vanaf € 30 (NL) en € 35 (BE)
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 9,6/10 op basis van 2500+ beoordelingen
Product omschrijving

Agar Agar

Agar of agaragar is een witachtige, smaak- en reukloze, onvertakte polysacharide die uit de celwanden van sommige soorten roodwieren gewonnen wordt, voornamelijk op Sri Lanka, op Java en in Japan. Deze stof wordt onder andere uit Gelidium, Gracilariaen Pterocladia gewonnen. Chemisch gezien is agar een polymeer opgebouwd uit subeenheden van de suiker galactose. Het zijn polygalactanen samengesteld uit aaneengeschakelde agarobiose-eenheden die op de -OH-groepen min of meer vervangen zijn door sulfonaat- of methylgroepen.

Het woord agaragar komt uit het Maleis en betekent gelei. Agar-polysachariden zijn de primaire ondersteunende structuren voor de celwand van een alg. Opgelost in heet water en daarna afgekoeld is agar te gebruiken als gelatine. De stabiliteit van de gels die men daarbij bekomt is thermoreversibel: bij verhoging tot 90 °C smelten ze opnieuw. De bindkracht is tweemaal zo groot als die van gelatine; bovendien is agar-gel minder gevoelig voor veranderingen van zuurgraad.

Agar Agar is ook bekend als E406 in de lijst van E-nummers.

Agar Agar gebruiken?

Gebruik: breng agar agar in een beetje koud water onder voortdurend roeren aan de kook tot de agar agar helemaal opgelost is. Voeg deze oplossing toe aan de voeding. Voor een koude bereiding met stijfgeklopte slagroom of eiwit: laat de agar agar even afkoelen tot hij nog net vloeibaar is voor toe te voegen. Agar agar wordt bij afkoeling snel stijf (ongeveer 35°C). Roer daarom goed, maar niet te lang, wanneer je het mengsel aan de bereiding toevoegt. De opstijving duurt ongeveer een uur (op kamertemperatuur of in de koelkast). Na een aantal uren zal de bindingskracht langzaam dalen.

Land van herkomst

Spanje.

Agar agar kopen?

Koop je agar agar vandaag nog voor 13:00 uur dan heb je morgen agar agar in huis. Heb je vragen over bindmiddel of andere hulpstoffen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over agar agar onze andere producten. Je agar agar wordt netjes verpakt in een hersluitbare strooibus of zak en naar je toegezonden. Agar Agar kopen was nog nooit zo makkelijk.

Voedingswaarde & Ingrediënten

Ingrediënten: verdikkingsmiddel (E406)
 
Voedingswaarde per 100 gram
 
Energie 0 KJ
Energie 0 kcal
Vetten 0,0 g
- waarvan verzadigde vetzuren 0,0 g
Koolhydraten 0,0 g
- waarvan suikers 0,0 g
Vezels 0,0 g
Eiwitten 0,0 g
Zout 0,0 g

Specificaties

Specificaties voor: Agar Agar

  • Gebruik Naar recept.
    Gaat u hulpstoffen gebruiken in etenswaren? Controleer dan altijd even het maximale gebruik in deze database.
  • Bewaaradvies Koel, droog en donker
  • Houdbaarheid 24 maanden
  • Allergenen Geen allergeen bevattende ingrediënten
  • GMO vrij
Kwaliteit

Kwaliteit

Wij verkopen en produceren uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn daarom FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Product tags
Reviews

Gebruikers beoordelingen

Wij werken er hard aan om al jullie toffe reviews over te plaatsen naar onze vernieuwde website. Laat jij als eerste een review achter op onze nieuwe website?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Agar Agar

Agar Agar

€ 19,95

Van Beekum Specerijen 9.6 / 10 - 2572 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »