opc_loader
Artikel 1 tot 15 (van de 103 artikelen).  Resultaat: 1234567VolgendeToon alles
Record aantal wespen komt naar Nederland: Zo kom je er vanaf!

Record aantal wespen komt naar Nederland: Zo kom je er vanaf!


Door de aanhoudende warmte in Nederland zitten we steeds langer en vaker in de tuin. Zeker wanneer er eten op tafel staat kun je enorm last hebben van wespen. Maar met deze milleuvriendelijke oplossing heb jij er minder last van. Ga als volgt te werk: Snijd een citroen doormidden en druk willekeurig wat kruidnagels in de citroen. Wij vinden de geur van kruidnagels lekker, maar wespen houden er absoluut niet van. Op deze manier houd jij een wespenplaag op afstand en kan je heerlijk genieten va...
Lees meer
Kophaas Sate van Mele Best - Weekend Recept!

Kophaas Sate van Mele Best - Weekend Recept!


Het is bijna weekend en het mooie weer zet nog wel even door reden genoeg om weer een mooi recept te delen van onze favoriet BBQ Blogger: Mele Best.  Bekijk hier direct het hele recept met een duidelijke bereidingsuitleg + Ingrediënten lijst of bekijk alvast het gave filmpje die Mele altijd bij elk gerecht plaatst. Spot jij onze kruidenpotjes ook al? ...
Lees meer
Koel blijven? Eet pittig!

Koel blijven? Eet pittig!


Heb jij last van de warmte? Dan moet je pittig eten. Je zou het misschien niet verwachten maar pittig eten zorgt ervoor dat het lichaam koel blijft. Hoe werkt dat? Wanneer je heet eet, denk je lichaam echt dat je in brand staat. Het lijf reageert onmiddellijk. Eerst maakt het een flinke dosis endorfine aan, dan voel je je prettiger en vervolgens zet het je bloedvaatjes open zodat je stevig begint te transpireren. En van dat transpireren koel jij af.  Dus wees deze dagen niet zuinig me...
Lees meer
Kalfsribeye met kruidendressing door Mele Best

Kalfsribeye met kruidendressing door Mele Best


Mele Best heeft weer een heerlijk recept online gezet. Deze keer een kalfsribeye met een heerlijke kruidendressing. Uiteraard wordt er in dit gerecht weer volop gebruik gemaakt van onze kruiden en specerijen. Hoe ga je te werk? Bereiding Zet alle ingrediënten klaar voor de kalfsribeye met kruidendressing. Dep de kalfsribeye droog met keukenpapier. Maak een rub van de bruine basterd suiker, zeezout, zwarte peper, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng deze ingrediënten met e...
Lees meer
Oosterse Spareribs door MELE BEST

Oosterse Spareribs door MELE BEST


Sinds kort werkt BBQ fanaat Mele met de kruiden en specerijen van Van Beekum Specerijen. Mooi om te zien hoe Mele zijn BBQ recepten uitwerkt met de kruiden en specerijen van Van Beekum Specerijen. Zowel voor de beginner als ervaren BBQ'er vindt je op zijn website www.melebest.nl tal van heerlijke BBQ recepten. Wij lichten ze graag voor u uit. Deze week de Oosterse Spareribs. Bekijk het complete recept met ingredienten, bereidingswijze en video hier. ...
Lees meer
Nieuwe kruidenmix: Vindaloo (zonder zout!)

Nieuwe kruidenmix: Vindaloo (zonder zout!)


Nieuw bij Van Beekum Specerijen: Vindaloo kruidenmix, kruidenmix om Vindaloo te maken. Vindaloo (vindalho) is een currygerecht uit Goa (India) en behoort tot een van de meest populaire gerechten uit het land. Het woord betekent letterlijk wijnazijn (vinho) en knoflook (alhos). De mix Onze vindaloo bestaat voor 100% uit kruiden en specerijen. De samenstelling is als volgt: kruidnagel, laurier, kaneel, koriander, kurkuma, komijnzaad, peper, foenegriek, chillie, kardamom en...
Lees meer
Dry Rubs: Geweldige smaakbeleving tijdens de BBQ

Dry Rubs: Geweldige smaakbeleving tijdens de BBQ


Dry Rubs, je hebt er vast wel eens van gehoord. De trend in BBQ'end Nederland op het moment. Maar wat is een Dry Rub eigenlijk precies en hoe werkt dit? Tijd voor een korte uitleg over deze bijzondere kruidenmixen die zijn komen overwaaien uit Amerika. Afbeelding 1: De Dry Rubs van Van Beekum Specerijen. BESTEL HIER! Suiker en zout De twee belangrijkste ingrediënten in een Dry Rub zijn suiker en zout: Zout: Ontrekt vocht uit het vlees. Dit zorg ergvoor dat de kruiden en...
Lees meer
De Sauzen van Van Beekum Specerijen: Unieke smaakmakers voor bij de BBQ

De Sauzen van Van Beekum Specerijen: Unieke smaakmakers voor bij de BBQ


Bij Van Beekum Specerijen vindt je een grote diversiteit aan sauzen. Voor elk gerecht is er wel een saus online te verkrijgen. Wij bieden sauzen van de beste kwaliteit die heerlijk zijn op een stukje vlees, vis en kip. Ze zijn weer volop op voorraad en direct leverbaar. Ga eens voor iets anders bij de BBQ dan Mayonaise en Ketchup. Kies bijvoorbeeld voor:   BBQ Grill Saus De saus die die bij geen enkel barbecuefeestje mag ontbreken. Deze versie onderscheidt zich door het gebruik va...
Lees meer
Marinades van Van Beekum: gegarandeerde smaaksensatie!

Marinades van Van Beekum: gegarandeerde smaaksensatie!


Onlangs voegde van Beekum naast de standaard jerrycans voor de groothandel kleinere verpakkingen marinades toe aan het assortiment. De 500 ml knijpflessen zijn uitermate geschikt voor de kleinere restaurants, fanatieke bbq'ers en/of thuisgebruik. Geef je stukje vlees, kip of vis een unieke smaak met onze marinades. Wij verkopen  marinades op olie en op waterbasis. Een greep uit ons assortiment marinades op oliebasis: Afbeelding1: Marinade pakket van Van Beekum Specerijen Jura M...
Lees meer
Sereh / Citroengras: De veelzijdige specerij uit de Aziatische keuken

Sereh / Citroengras: De veelzijdige specerij uit de Aziatische keuken


Citroengras (ook wel sereh of lemongrass genoemd) wordt voornamelijk in de Aziatische keuken gebruikt en toegepast in soepen, vis- en gevogeltegerechten. Citroengras heeft een zure, frisse, citroenachtige smaak.  Oorsprong Citroengras is een spriet van de Cymbopogon citratus, een van oorsprong Indiase grassoort die nu overal ter wereld waar het warm genoeg is groeit. De stengels waren hier vroeger alleen gedroogd, ingevroren of in poedervorm te krijgen, tegenwoordig g...
Lees meer
Pumpkin Spice: Enorme rage binnen de bakkerswereld.

Pumpkin Spice: Enorme rage binnen de bakkerswereld.


Pumpkin Spice is overgewaaid uit Amerika waar het op dit moment een enorme rage is binnen de bakkerswereld. Het is een kruidenmix waarmee je taarten en koek kan bakken, maar ook koffie mee kan opfleuren zoals een latte machiato. Voorheen was pumpkin spice mix in Nederland maar moeilijk te verkrijgen. Maar van Beekum Specerijen heeft een amerikaans recept weten te bemachtigen en brengt de pumpkin spice mix naar Nederland.  Qua samenstelling lijkt pumpkin spice mix heel erg op onze kaneelk...
Lees meer
Primeur in Europa: Geur via internet bij Van Beekum Specerijen

Primeur in Europa: Geur via internet bij Van Beekum Specerijen


Een kruiden webshop vol met lekker makende foto’s. Het enige wat nog ontbrak was dat je de kruiden kon ruiken. Maar wat nou als dit binnenkort is opgelost? Dat de klant de kruiden en specerijen van tevoren kan ruiken, via internet? Het heeft nog een paar dagen nodig maar Van Beekum Specerijen komt binnenkort met een primeur in Europa! Onmogelijk? Geur via internet, het leek altijd onmogelijk. Toch is dit al enige tijd goed mogelijk. Via externe apparaten als de Scent Dome. ...
Lees meer
Bonenkruid kopen

Bonenkruid: De keukenkruid die groeit rondom de Zwarte Zee.


Bonenkruid is een keukenkruid dat groeit rondom de Zwarte Zee. Het behoort tot de familie van de lipbloemigen, net als basilicum. Bonenkruid staat bekend om zijn goede werking op onze spijsvertering. Door bonenkruid aan je gerechten toe te voegen, worden vetten beter verteerd. Daarnaast zou het krampwerend zijn, buikpijn verlichten en een gunstige werking hebben op de zenuwen. Afbeelding 1: De Bonenkruid gesneden van Van Beekum Specerijen Geschiedenis In de oudheid hadden de Romeinen ...
Lees meer
piment kopen

Piment: De veel gebruikte specerij in de Caribische keuken


Piment, ook wel jamaicaanse peper genoemd, staat bekend als een enorme smaakbom. De specerij staat bekend om zijn warme en kruidige aroma met een smaak die in de buurt komt van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.  Historie Piment werd door Columbus voor het eerst gevonden in Jamaïca en is dan ook een essentieel ingrediënt in de meeste Jamaïcaanse "jerk" kruidenmixen. Het is dan ook een van de belangrijkste ingrediënten in de Caribische keuken. In de&nbs...
Lees meer
Blijf lekker warm met deze kruiden en specerijen

Blijf lekker warm met deze kruiden en specerijen


De gevoelstemperatuur daalt hier in Nederland onder de -15 graden. Op sommige plekken zelfs -18! Wist je dat jij jezelf warm kan houden door gebruik te maken van kruiden?  Kruiden stimuleren je doorbloeding, elke kruid heeft weer een eigen werking. Deze kruiden stimuleren je doorbloeding: Gember, Zwarte peper, Kruidnagel en kaneel: Deze kruiden zijn zowel te gebruiken om thee van te maken als voor bijvoorbeeld een heerlijk warm voetenbad. Rozemarijn: Stimuleert de doorstroom van ...
Lees meer
Artikel 1 tot 15 (van de 103 artikelen).  Resultaat: 1234567VolgendeToon alles
Menu