Terug

✅ Vandaag 10% korting? Code: JUL648

Aardappelzetmeel | Alles over dit bindmiddel

Aardappelzetmeel | Alles over dit bindmiddel

Wat is Aardappelzetmeel?

Aardappelzetmeel wordt gemaakt van het vermalen en raspen van aardappels. Tijdens dit proces komen er zetmeelkorrels vrij en wordt dit gedroogd tot poeder.

Herkomst

Onze aardappelzetmeel komt uit Zweden. Aardappelzetmeel wordt voornamelijk in Europa geproduceerd. Aardappelzetmeel is rond het jaar 200 voor het eerst in Peru gekweekt.

Welke soorten zijn er?

Er zijn allerlei soorten zetmeel, de meest voorkomende die hetzelfde doeleinden heeft als onze aardappelzetmeel zijn:

Maïzena geeft een lichtgele kleur aan producten, tarwezetmeel wordt veel gebruikt in een bakkerij omdat het een deel van de bloem kan vervangen.

Redenen waarom het goed voor je is.

Het lichaam zet zetmeel om in glucose, waaruit het energie haalt. Doordat je lichaam langer bezig is met het verwerken van het aardappelzetmeel haal je de maximale voedingsstoffen, vitaminen en mineralen uit je voeding. Doordat je lichaam harder moet werken om de energie en voedingsstoffen uit de voeding te verwerken, zit je langer vol en heb je dus minder snel honger. Aardappelzetmeel is een belangrijke voedingsstof waarmee je je darmen gezond houdt en kan de kans op darmkanker aanzienlijk verlagen.

Het gebruik van aardappelzetmeel

Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en wordt voornamelijk in de keuken  gebruikt als bindmiddel. Het gebruik van aardappelzetmeel geeft een saus of een soep, naast een dikkere binding, een “glanzend doorschijnend laagje”. Om een saus te binden roer je een lepel aardappelzetmeel met een vork los in een laagje water of melk. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Roer de substantie rustig door de kokende saus. Wacht telkens even met het toevoegen van meer substantie. De saus zal geleidelijk aan dikker worden.

Waar kan je aardappelzetmeel kopen?

Aardappelzetmeel is te koop bij Van Beekum Specerijen in 3 verschillende formaten. Strooibus 200 gram, Strooibus 600 gram en voor de liefhebber een 1 kilo (hersluitbare stazak). Al onze hulpstoffen zijn van topkwaliteit en verpakt in handige strooibus of in zakken. Heb je vragen over hulpstoffen? Neem dan gerust contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van hulpstoffen kunnen wij u antwoord geven op al uw vragen. Aardappelzetmeel kopen was nog nooit zo makkelijk, bestel snel!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »