Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 29 juni 2022

De beste BBQ recepten voor de zomer van 2022

Ben jij helemaal klaar voor de zomer? Het weer wordt steeds een stukje beter, dat vraagt natuurlijk om een BBQ met Van Beekum Specerijen. Zelf zijn we als liefhebber bijna iedere week wel naast de grill te vinden. We delen onze favoriete BBQ recepten!

Als het mooi weer is, is het fijn om met buiten te eten. Als je jouw favoriete BBQ producten al in huis hebt, kun je dit op ieder moment beslissen. Zo heb je met genoeg houtskool, een thermometer, rookhout en de juiste BBQ kruidenmix altijd een goede basis.

Runderworst van de BBQ

Bij Van Beekum zijn we opgegroeid als slagersfamilie. Daarom zijn we dol op écht verse runderworst. Verras je gezelschap met een heerlijk zelfgemaakte runderworst van de barbecue. Wedden dat je daarmee hoge punten scoort? Volg het recept van Albert Gerritsen met o.a. nitrietpekelzout, koffie dry rub en natuurdarmen.

De spareribs van Eten met Nick

Nicky Toet maakt de lekkerste spareribs op de barbecue of gas grill. Hiervoor gebruikt hij de 3-2-1 methode. Dat betekent 3 uur roken, 2 uur met folie garen en 1 uur grillen op de barbecue. Met een zelfgemaakte rub en BBQ saus wordt het spareribs recept nog lekkerder!

Heb je niet alle kruiden in huis? Bestel snel de Van Beekum dry rub en maak samen met Nick de lekkerste spareribs die je ooit hebt gegeten.

Malse cola ribs

Kan je niet genoeg krijgen van spareribs? De zoete Van Beekum colasaus geeft een heerlijk effect op vlees van de barbecue. Een beetje gek? Laat je verrassen door de smaak. De combinatie van rookhout, pekelzout, dry rub en colasaus zorgen voor een smaakexplosie bij de spareribs.

Malse zoete cola spareribs klaarmaken op de BBQ

De BBQ bierkip van Mele Best

Mele Best is een populaire barbecue-fanaat. Hij weet alle trucjes voor de lekkerste BBQ recepten. Daarom deelt hij het recept voor een hele kip van de BBQ met een blikje bier: de beer can chicken. Met onder meer bier, kipkruiden, paprikapoeder en mosterdpoeder maak je een onvergetelijk recept.

Kreeft met spicy kruidenboter

Bij populaire blog Heerlijke Happen kookt Francien de sterren van de hemel met een heerlijk barbecue recept voor kreeft. Een echte delicatesse voor fijnproevers, maar dat kan je dus ook prima klaarmaken op de BBQ. Maak een pittige kruidenboter met o.a. zeezout, peper, chilivlokken, knoflook en verse kruiden.

Barbecue kreeft met kruidenboter

Recept voor de beste BBQ saus

Als je zulke lekkere recepten op tafel tovert, wil je deze natuurlijk combineren met een smaakvolle saus. Je maakt met de juiste ingrediënten in een handomdraai je eigen sticky barbecue saus. Heerlijk bij spareribs, een broodje pulled pork of kip van de barbecue.

Zelf je eigen BBQ saus maken

Wil je echt helemaal uitpakken? We hebben sinds kort ook de Black-Out BBQ rub! Hiermee maak je jouw stuk vlees, vis of groente pikzwart. Ziet er misschien raar uit, maar de smaak zal je enorm verrassen! Wat is jouw favoriete BBQ-recept?