Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 11 oktober 2018

De natuurdarmen van Van Beekum Specerijen

Natuurdarmen zijn het visitekaartje van de worst! Voor Nederland zijn natuurdarmen zeer belangrijke slachtproducten. Nederland speelt internationaal een vooraanstaande rol in de handel van natuurdarmen. In onze nieuwste blog lees je alles over de natuurdarmen van Van Beekum Specerijen.

Wat zijn natuurdarmen?

Natuurdarmen zijn rechtstreeks afkomstig van slachtdieren. Natuurdarmen werden al gebruikt in het verre verleden. Toen waren er nog geen andere verpakkingsmaterialen om een worst te vervaardigen. De darmen van slachtdieren waren hier uitermate geschikt voor. De natuurdarmen werden verwijderd zonder ze te beschadigenen daarna grondig gereinigd. Vervolgens werden deze gevuld met de worst.

Voordelen van natuurdarmen

  • De vorm geeft de worst een ambachtelijk uiterlijk
  • Natuurdarmen zijn poreus en laten vocht, lucht en rook door.
  • Een worst in een natuurdarm neemt smaakstoffen op.

Kortom een natuurdarm reageert op de manier waarmee je er mee te werk gaat. 

Waaraan herken je een natuurdarm?

Natuurdarmen zijn vaak herkenbaar aan de ongelijkmatige structuur en de aanwezigheid van'vetnerven' en 'bloedadertjes'.

Afbeelding 1: Runderdarm

 

De darmen van Van Beekum Specerijen

Er zijn enorm veel verschillende natuurdarmen verkrijgbaar, bij Van Beekum Specerijen is vrijwel elke darm op aanvraag te leveren. In deze blog bekijken we de meest gebruikte natuurdarmen. Al deze natuurdarmen zijn online te bestellen in onze webshop. Wanneer u meer wilt weten over natuurdarmen en over het gebruik ervan neemt u contact met ons op. Wij helpen u dan graag verder.

Runderdarmen

Ronde runderdarmen van Van Beekum Specerijen met kaliber 40/43 (doorsnede van de worst wordt dan circa 4,0 - 4,3 cm) is gezouten verpakt in een emmer. Geschikt voor droge en semi-droge cervelaat, droge en gekookte salami, klassieke kookworst, kalfsvleesworst.

 

Schapensnaren/schapendarmen

Schapendarm met een kaliber 22/24 (doorsnede van de worst wordt dan circa 2,2 - 2,4cm), gezouten verpakt. De gezouten darmen zitten per hank (91,3 meter) in een netje verpakt en er zitten 2 netjes in een emmer. De schapendarmen of schapensnaren zijn natuurdarmen voor het maken van een smalle worst. Daarom worden schapendarmen ook wel de knakworstdarmen genoemd. Wil jij zelf knakworsten maken? Dan zijn dit de darmen die jij zoekt. Deze schapendarm is verder nog geschikt voor o.a: Merguez worst, knakworst (Frankfurter worst), Cabanosa en Chipolata.

 

Varkensdarmen

Varkensdarmen zijn natuurdarmen voor het maken van worst. De opgestroopte darmen zitten op een tube. De varkensdarmen zitten per hank (91,3 meter) in een netje verpakt. Dit kaliber 30/32 is uitermate geschikt voor: Frankfurter worst en Braadworst. De uiteindelijke worst krijgt met deze varkensdarm een diameter van circa 3,0 tot 3,2 cm.

 

Natuurdarmen online kopen

Waar je vroeger zelf moest slachten en later langsgaan bij je plaatselijke slachterij om een paar natuurdarmen te kopen om zelf worst te maken. Gaat dat tegenwoordig veel makkelijker. Natuurdarmen bestel je gewoon online in de webshop van Van Beekum Specerijen. Naast darmen verkopen wij ook alle andere benodigheden voor het maken van worst. Denk aan: kruidenmixen, touw en hulpstoffen. Bent u van plan om zelf worst te maken maar wilt u hier graag hulp bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Met meer dan 100 jaar ervaring helpen wij u graag met al uw vragen.

 

Ga direct naar de natuurdarmen overzichtspagina!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »