Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 27 augustus 2021

Dilletoppen | De heerlijke kruid voor visgerechten

Wat zijn dilletoppen?

Verse en gedroogde dillebladeren (soms "dillewiet" genoemd om het te onderscheiden van dillezaad) worden veel gebruikt als kruid in Europa en Centraal-Azië. De platte, ovale bladeren van dille zijn aromatisch en worden gebruikt om veel recepten op smaak te brengen zoals: Gravad Lax, visgerechten, soepen en augurken.

Waar komt het vandaan?

Dille komt oorspronkelijk uit West-Europa en Rusland. Traditioneel wordt het veel gebruikt in de Duitse en Scandinavische keuken, het is populairder geworden in de Verenigde Staten. Het wordt op het laatste moment toegevoegd, en mag nooit meegekookt worden.

Uw eigen viskruiden maken met Dille

Wat heeft u nodig:

Bereidingswijze:

Tip: Doe alles in een vijzel zodat u de kruiden wat fijner kunt stampen.
  1. Doe alle kruiden in een kommetje of vijzel.
  2. Meng alles goed door elkaar en tadaaaa uw eigen viskruiden.

Het gebruik

Dille wordt vaak toegevoegd aan marinades, sauzen en soepen. Het past vooral goed bij romige gerechten, maar u kunt ook bakken met dille. Net zoals u rozemarijn gebruikt zou u het kunnen gebruiken in focaccia, tonijnsalades, zelfgemaakte augurken en geroosterde/gegrilde groenten.

Waar kunt u het kopen ?

Dilletoppen zijn te koop bij Van Beekum Specerijen in 3 verschillende formaten. Strooibus gram, Strooibus 120 gram en voor de liefhebber 500 gram (hersluitbare stazak).
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »