Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 6 augustus 2021

Grillworst maken van gans | Uitgelegd door Arco van Dijken (VIDEO)

Grillworst maken is leuk, lekker en niet eens zo heel erg lastig. Eerder schreven wij zelf al een artikel over het maken van grillworst van varkensvlees. Vandaag kregen wij een video in onze inbox gestuurd door Arco van Dijken. Arco maakte een grillworst van het vlees van een Gans.

Hij legt je graag uit hoe hij dit heeft gedaan aan de hand van een Youtube Video en korte tekstuele uitleg:

1.De verhouding mager vlees tov vet is 60% mager vlees en 40 vet dmv kinnebak.
2. Zorg dat het vlees goed koud is en blijft voordat je het twee keer door de molen draait.
3. Daarna 15 gram nitrietzout (colorozo zout) per kilo vlees toevoegen en 30 gram van beekum grill worst kruiden per kilo.
4.Voeg ook 10% van het gewicht aan ijswater toe en meng totdat het een goede plakkering massa wordt. 5.Vul de kunstdarm strak en lucht vrij af en bind de darm af met een stuk touw. Leg de worsten twee uur in de koeling en verwarm ondertussen een pan met water tot 80 graden en gaar de worsten voor zo'n 1,5 uur totdat de kerntemperatuur tussen de 72-75 graden is.
6. Koel daarna de worsten zo snel mogelijk terug in ijswater.
7. kruid de worst met je favoriete dry rub en gril de worst af op de bbq of oven op 200 graden voor ongeveer 15-20 minuten.

Video uitleg:

Wil je nou ook zelf grillworst maken? Overweeg dan eens om een grillworst pakket bij Van Beekum Specerijen aan te schaffen. Dan heb je bijna alles al de volgende dag in huis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »