Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 6 augustus 2021

Heerlijke recepten met Saffraan

Risotto alla Milanese

Een traditioneel Italiaans gerecht waarin saffraan volledig tot haar recht komt. Heerlijk met een glas witte wijn.
 

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg de saffraan toe, zet het vuur uit.
  2. Doe olijfolie in een pan.
  3. Fruit de sjalot 4 minuten glazig op laag vuur en voeg de knoflook toe. Stoof deze 1 minuut mee.
  4. Voeg de rijst toe en stoof deze nog eens 4 minuten.
  5. Voeg de tijm, laurier, peper en zout toe.
  6. Blus alles af met de wijn.
  7. Zet het vuur hoog en wacht tot de wijn bijna volledig is weggekookt.
  8. Voeg in drie keer de bouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de voorgaande bijna is weggekookt.
  9. Als alle bouillon bijna is gereduceerd en de rijst gaar is, mag de pan van het vuur. Verwijder het laurierblad.
  10. Roer voorzichtig en voeg de boter en/of het merg toe. Als dit volledig is opgenomen, kan de Parmezaanse kaas worden toegevoegd. De risotto hoort een beetje vloeibaar te zijn.
  11. Breng het gerecht op smaak met citroensap en -zest. Maak de risotto af met fijngehakte peterselie.

Geroosterde aubergines

Een gezonde smaakexplosie uit het Midden-Oosten.

 

Ingrediënten:

0,05 gr. saffraan (15 stampers)
250 gr. Turkse yoghurt (10% vet)
2 aubergines
6 el. olijfolie
3 el. limoensap
4 el. granaatappelpitjes
snuf zout & peper
 

Bereidingswijze:

  1. Laat de saffraan 10 minuten trekken in 20ml. gekookt water. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de yoghurt met het saffraan mengsel, komijn- en korianderpoeder. Breng de yoghurt op smaak met limoen zest(schil), 2 el. limoensap, zout en peper.
  3. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd er vervolgens een ruitjes motief in. Bestrooi de aubergines met zout en smeer in met 2 el. olijfolie.
  4. Verwarm een koekenpan met 2 el. olijfolie. Bak de aubergines op de vleeskant goudbruin. En, op de schilkant gedurende 4 minuten. Haal de aubergines uit de pan en leg met de schil naar beneden in een ovenschaal. Pers de knoflook uit en meng met de laatste 2 el. olijfolie. Besprenkel hiermee de aubergines
  5. Zet de aubergines boven in de oven gedurende 10 minuten totdat deze volledig gaar zijn. Rooster de pistache in een droge pan en hak fijn. Hak ook de peterselie fijn.
  6. Haal de aubergines uit de oven en besprenkel deze met de granaatappelpitjes, peterselie en pistache. Serveer het gerecht met een ruime eetlepel saffraan yoghurt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »