Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

26 augustus 2021

Runder BBQ Worst maken | Recept

We ontvingen een super gaaf recept in onze inbox van Albert Gerritsen. Albert is bij de meeste fanatieke BBQ'ers en worstmakers geen onbekende. Hij staat bekend om zijn befaamde workshops waarvan hij ook dit jaar (2021) nog een paar geeft. Een workshop worst maken iets voor jou? Kijk dan ook zeker eens op zijn Facebookpagina en meld je aan!

Let op: Dit is een gast blog. Geschreven door Albert Gerritsen van Homemade Worskhops.

Samenstelling   

  • 100 % Rundersnippers 80/20 (of gemalen rundergehakt, niet te mager!)
  • 15 % Vocht (KOUD!)

Kruidensamenstelling per kilo vlees

Bereiding

-Zorg voor goed gekoeld vlees, bij voorkeur rond 0°C.

-Sorteer en verklein het vlees en maal dit 3 mm.

-Meng het vlees met de hulpstoffen en de kruiden en voeg vervolgens het vocht toe.

-Stop dit deeg vervolgens in een natuurdarm 32/34.

-Voorgaren van de worstjes (hierdoor blijven de worstjes sappiger tijdens het grillen) doe je in een waterbad van circa 80°C waar je een snufje colorozozout aan toevoegt. De worstjes gaar je circa 30-35 min op 80°C, tot een kerntemperatuur van 72-75°C.

-Als waterbad kun je een metalen bak met een sousvide-stick gebruiken, maar ook gewoon een pan op heet water waar je af en toe het vuur aan en uit doet zodat die op 80 graden blijft. Het moet iig niet koken.

-Na het garen de worstjes circa 10 min. koelen in koud stromend water of een ijsbadje.

-Daarna verder koelen in de koelkast of gelijk op de BBQ.

Toelichting

-Om te voorkomen dat dit runderworstje snel droog of stug aandoet, heb ik gekozen voor 15%  vocht. Met gebruik van het fosfaat en het extra bindmeel ben je in staat om dit vocht goed vast te houden, wat de smaak van de worst zeker ten goede zal komen.

Wil je een nog intensere smaak? Vervang dan het water door een lekkere runderbouillon (houd wel rekening met zout) of een lekkere volle rode wijn. En laat je verrassen door het resultaat!

EET SMAKELIJK!

Zelf leren worst te maken tijdens een workshop van Albert? Aanmelden kan via Facebook!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »