
Basilicum is een van de meest gebruikte groene kruidenen in de mediterrane en met name Italiaanse en Spaanse keuken wordt gebruikt. De naam basilicum is terug te voeren op het Oudgrieks, waar 'Basileus' koning betekent, wat ook terug te vinden is in de alternatieve benaming koningskruid.
Herkomst
De gedroogde basilicum van Van Beekum Specerijen komt uit Spanje. Het Spaanse klimaat is ideaal voor de basilicum plant.
Afbeelding 1: De basilicum van Van Beekum Specerijen
Smaak
Basilicum smaakt zoet, kruidig en een vleugje naar anijs en munt. Voeg niet teveel toe, het kan dan wat overheersend overkomen. Voeg het pas aan het eind toe van het gerecht, door basilicum mee te koken kan het veel smaak verliezen
Gebruik
Basilicum gebruik je onder andere bij:
- knoflook, tomaten- en groentegerechten.
- Het maken van pesto, olie en azijn.
- Bij het zelf maken van een provencaalse kruidenmix!
- De mediterrane keuken.
Combineren
Basilicum is goed te combineren met:
Bestellen
Bij Van Beekum verkopen we gedroogde basilicum in strooibussen van verschillende formaten en in bulk verpakkingen van een kilo. Wat past het best bij jouw gebruik? Bestel je vandaag dan versturen wij je pakketje dezelfde dan nog. Bekijk onze topkwaliteit basilicum hier.