opc_loader

Van Beekum Specerijen geschiedenis
 

Oprichting Van Beekum Specerijen
Van Beekum Specerijen begon met het verkopen van slagerij-inrichtingen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het door een van de kleinzonen van de oprichter omgetoverd tot een groothandel in kruiden en specerijen. Een persoonlijke benadering, kwaliteit en een eerlijke scherpe prijs waren toen al de kenmerken van Van Beekum Specerijen. Tot 2004 bleef het bedrijf in handen van de familie van Beekum.
 

De overname
In 2004 werd het bedrijf overgenomen door Edwin van Beekhuizen. Jarenlang had Edwin van Beekhuizen samen met zijn vrouw een slagerij in Harderwijk. ‘Mijn familie en die van mij vrouw zaten allemaal in dat wereldje’. Toch ging Edwin op zoek naar iets anders, buiten het slagersleven. ‘Wij waren met de slagerij al klant bij Van Beekum Specerijen en de toenmalige eigenaar Hans van Beekum ging met pensioen. Toen kreeg ik de kans om Van Beekum over te nemen. Het bedrijf verhuisde van Hilversum naar Hierden’.

Groei
Na de overname veranderde er wel wat binnen het bedrijf. Er werd weer actief gedaan aan verkoop, nieuwe kruidenmixen ontwikkeld en opengestaan voor uitbreiding en constante verbetering. Al snel werd het bedrijfspand in Hierden te klein en verhuisde het bedrijf naar het industrieterrein in Ermelo.

Nieuwe generatie
Door deze groei kon Edwin wel wat extra hulp gebruiken en gelukkig stond zijn jongste zoon Arne van Beekhuizen te popelen om te beginnen. Arne volgde een opleiding commercieel medewerker binnendienst en kon doormiddel van werkend leren vier dagen meewerken bij Van Beekum Specerijen en één dag in de week naar school. ‘Via deze manier kon ik lekker aan het werk. Ik leer liever in de praktijk en vind het leuk om de dingen die ik leer op school direct toe te passen binnen Van Beekum Specerijen. Arne houdt zich bezig met alle facetten binnen het bedrijf en heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt binnen Van Beekum Specerijen. ‘De ene dag sta ik in de mengerij, de volgende dag lever ik de bestelling af bij de klant en weer een dag later werk ik op kantoor. De diversiteit maak het voor mij extra leuk.' Arne ronde zijn opleiding af om vervolgens fulltime aan de slag te gaan bij Van Beekum Specerijen.

Webshop
Sinds 2013 beschikt Van Beekum Specerijen over een moderne webshop waarop ook consumenten de kruiden en specerijen van Van Beekum Specerijen kunnen bestellen. Een idee van oudste zoon Chris van Beekhuizen. ‘Ik zag dat je in de supermarkt soms omgerekend wel meer dan € 350,00 per kilo betaald als je een klein potje kruiden koopt. Ik had op dat moment een studiepauze en vroeg aan mijn vader of ik voor Van Beekum Specerijen een webshop mocht gaan opzetten.’

Edwin vond dit een goed idee en gaf Chris de ruimte en mogelijkheid om zijn idee uit te werken. ‘Ik had weinig van verstand websites en/of webshops en ben maar gewoon gaan zoeken op internet naar hoe je een webshop bouwt. ‘Via deze weg kwam ik bij Shoptrader terecht en via hun software lukte het me om een webshop online te krijgen. Samen met Edwin en Arne hebben we alles zelf gedaan, van het maken van de foto’s tot het invoeren van de productinformatie en na hard werken en vele uren kon dan de website live’.

Edwin kan zich de eerste weken van de website nog goed herinneren. ‘Het is dan toch maar afwachten of er ook echt daadwerkelijk wat besteld gaat worden.’ Gelukkig stroomde de eerste bestellingen al snel binnen wat er uiteindelijk tot leidde dat Chris een studie is gaan volgen op het gebied van Digitale Media en Communicatie. ‘Ik werd gegrepen door het online verkopen en wilde hier graag meer over leren om vervolgens toe te kunnen passen op onze eigen website. Door deze studie heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe we hoog kunnen scoren in Google en hoe we ervoor zorgen dat bezoekers ook echt daadwerkelijk wat bestellen. In 2016 hebben we de site compleet vernieuwd, het assortiment flink uitgebreid, kleinere potten toegevoegd, veel aan online marketing gedaan en zijn we nog actiever op social media.’