Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 22 december 2022

De meest gebruikte kruiden in de Nederlandse keuken

Kruiden zijn de basis van veel Nederlandse gerechten. Niet alleen hebben ze een heerlijke smaak, maar ze geven ook een unieke smaak aan wat je eet. Als je aan de Nederlandse keuken denkt, denk je misschien niet direct aan de meest kruidige recepten. Maar wij gebruiken in Nederland best veel kruiden en specerijen tijdens het koken vergeleken met andere landen. En het gebruik van kruiden en specerijen neemt elk jaar weer toe! Mede door invloeden uit andere culturen krijgt onze keuken steeds meer smaak! Welke kruiden gebruik jij vaak?

Hoewel er veel kruiden zijn, zijn de meest gebruikte kruiden in Nederland tijm, laurier, rozemarijn, dragon, peterselie, paprikapoeder en dragon.

Tijm

Tijm is een gebruikelijke kruid in de Nederlandse keuken. Het is een middelgroot, lichtblauw kruid met een sterke geur. Het heeft een scherpe, kruidige smaak. Het wordt gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen.

Laurier

Laurier is een ander veelgebruikt kruid in Nederland. Het is een kruid met een subtiele smaak, die vergelijkbaar is met die van tijm. Net als tijm, wordt laurier ook gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Het wordt ook gebruikt in combinatie met andere kruiden om een meer gecomplexeerde smaak te creëren.

Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid dat in Nederland veel gebruikt wordt. Het heeft een delicate, zoete smaak en een aromatische geur. Het wordt gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Het wordt ook gebruikt om soepen, stoofschotels en sauzen te maken.Dragon is een kruid dat een scherpe, pittige smaak heeft. Het wordt vaak gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Het is ook een veelgebruikt ingrediënt in soepen, stoofschotels en sauzen.

Peterselie

Peterselie is een kruid dat een milde, knapperige smaak heeft. Het wordt vaak gebruikt om salades, soepen, stoofschotels en sauzen op smaak te brengen. Peterselie is ook een veelgebruikt ingrediënt in kruidenmengsels.

Dragon

Dragon is een kruid dat een krachtige, pittige smaak heeft. Het wordt veel gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Het is ook een veelgebruikt ingrediënt in soepen, stoofschotels en sauzen.

Salie

Salie is een kruid dat een pittige, aromatische smaak heeft. Het wordt veel gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Het wordt ook gebruikt in combinatie met andere kruiden om een meer gecomplexeerde smaak te creëren.

Kervel

Kervel is een kruid dat een pittige, aromatische smaak heeft. Het wordt veel gebruikt om vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Het wordt ook gebruikt in combinatie met andere kruiden om een meer gecomplexeer

Koop je kruiden bij Van Beekum Specerijen

Kruiden zijn onmisbaar in de keuken, omdat ze smaak aan je gerechten toevoegen. Ze verrijken je gerechten met geur, kleur en smaak. Kruiden kunnen ook een bron van vitamines, mineralen en antioxidanten zijn. Daarnaast hebben sommige kruiden ook een medicinale waarde, zoals kurkuma, dat gezondheidsvoordelen biedt. Kruiden kunnen ook worden gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het versieren van salades, gebak of andere gerechten. Dus waar wacht je op? Bestel vandaag nog kruiden en specerijen bij Van Beekum Specerijen. Je zult versteld staan van de kwaliteit!