Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 16 oktober 2018

Jägermeister bevat 56 verschillende kruiden en specerijen

Wie kent de bekende reclame zin niet van Jagermesiter: ‘Alleen als ‘ie ijs- en ijskoud is’. Deze kruidenlikeur leent zich dan ook uitstekend voor wintersporters die wel tegen een stootje kunnen. Jägermeister is een van origine Duitse drank die met 56 verschillende kruiden en specerijen wordt vervaardigd waaronder:

  • zoethout
  • anijs
  • gember
  • ginseng
  • en de schil van citrusfruit.
  • We zouden je graag vertellen welke kruiden en specerijen er nog meer in dit drankje zitten maar Jagermeister weet dit recept maar al te goed geheim te houden.

De ingrediënten worden samengeperst en doortrokken in water en alcohol voor twee tot drie dagen. Daarna wordt het mengsel gefilterd en een jaar lang opgeslagen in eikenhouten vaten. Vervolgens wordt de likeur wederom gefilterd, waarna er suiker, karamel, alcohol en water wordt toegevoegd. De drank wordt nog één laatste keer gefilterd om vervolgens gebotteld te kunnen worden.

Met een alcoholpercentage van 35% ben je een tijdje zoet met een fles Jägermeister. De drank is dan ook bij uitstek een effectief middel om jezelf tijdens de wintersport op te warmen. De slogan ‘Alleen als ‘ie ijs- en ijskoud is’ is namelijk niet alleen op de sterke kruidensmaak gericht. Jägermeister drinkt op enkele graden onder nul goed weg door het feit dat de brandende sensatie in de keel die de alcohol veroorzaakt, verzacht wordt. De fabrikant raadt niet voor niks aan dat de likeur te allen tijde in de vriezer bewaard wordt, bij voorkeur bij -18°C.