Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 29 april 2022

5 vervangers voor chilivlokken

Chilivlokken zorgen voor een smaakexplosie in gerechten, een absolute smaakmaker. Maar wist je dat je deze rode pepervlokken heel makkelijk kunt vervangen door een andere specerij? In deze blog lees je hoe je chilivlokken kunt vervangen.

Je kunt chilivlokken vervangen door een alternatief

Het kan een voorkomen dat je er tijdens het koken achter komt dat je chilivlokken op zijn. Dat is erg vervelend want juist de chilivlokken geven enorm veel pit aan je gerecht. De rode pepervlokken geven een pikante smaakexplosie aan je gerecht en is in tal van gerechten te gebruiken. Mocht je die chilivlokken niet in huis hebben dan kan je deze rode pepervlokken vervangen door een aantal andere specerijen.

Chilivlokken kopen

Chilivlokken vervangen door pittige smaakmakers

Rode pepervlokken kunnen eventueel vervangen worden door andere specerijen. Mogelijk heb je geen chilivlokken in huis, gebruik dan een van de onderstaande specerijen ter vervanging van chilivlokken.

Het verschil tussen chilivlokken en chilipoeder

Chilivlokken en chilipoeder zijn allebei gemaakt van rode pepers. De poeder variant is fijn gemalen en de vlokken zijn grof gemalen. Qua smaak wijken de twee niet veel van elkaar, behalve dat de chili flakes wat pittiger zijn. Dit komt omdat de zaadlijsten en zaden hier nog in zitten en de chilipoeder vaak een kruidenmix is met verschillende kruiden.

De verschillen tussen cayennepeper en chilipeper vlokken

Cayennepeper is een goede vervanger van chilivlokken. Deze twee specerijen lijken in de basis erg op elkaar qua smaak. Cayennepeper gemalen is een specerij in poedervorm en is iets pittiger dan chilivlokken. Bij het gebruik van gemalen cayennepeper hoef je dus minder toe te voegen aan het gerecht. Gebruik dus cayennepeper voor een pittige smaak explosie in je gerecht.

Vervang rode pepervlokken met cayennepeper

Verschil chilipoeder en cayennepeper

Cayennepeper en chilipoeder worden beide gebruikt om een gerecht wat meer pit te geven. Er zit een groot verschil tussen deze twee kruiden. Chilipoeder is namelijk een kruidenmengsel. Hier zit onder andere paprikapoeder, knoflookpoeder en cayennepeper in. Cayennepeper gemalen bestaat alleen uit de hete Spaanse peper. Qua smaak is de cayennepeper dus pittiger dan chilipoeder.

Sambal is gemaakt van de beste chilipepers

Sambal oelek wordt gemaakt van rode pepers net zoals chilivlokken. Sambal oelek zorgt voor een heerlijk pikante smaak aan je gerechten. Sambal oelek is in de basis niet te vergelijken met gedroogde chilivlokken, maar kan wel uitstekend als vervanger worden gebruikt om je gerechten wat extra pit te geven.

Het beste alternatief voor chilivlokken

Chilivlokken zijn dus goed te vervangen door andere specerijen. Maar wat is nou het beste alternatief om deze rode pepervlokken te vervangen? Het beste alternatief voor chilivlokken zijn chillies gemalen of cayennepeper gemalen. Ook is sambal oelek een erg goed alternatief omdat sambal ook gemaakt wordt van dezelfde rode peper als chilivlokken. Mocht je dus geen chilivlokken in huis hebben kun je een van boven genoemde vervangers gebruiken om een pittige smaak aan je gerecht te geven!

Ontdek onze pittige gemalen chillies