Uienpoeder
Ui kan bijna in alle gerechten worden verwerkt, met name in zoute gerechten omdat uien zelf een zoete smaak hebben. Het gebruik van ui in zoete gerechten is om deze reden af te raden. Uienpoeder is een echte smaakmaker. Het geeft ook een lekkere smaak aan rijst-, pasta- en aardappelgerechten.Uienpoeder is crème van kleur en is fijner gemalen dan uiengranulaat. Het aroma van uienpoeder is uitgesproken en vol zowel van geur als smaak. Uienstukjes behouden hun smaak en geur beter dan gemalen poeder.
Smaak en gebruik van uienpoeder
Uienpoeder heeft een zeer krachtige smaak en geur. Door het verwarmen van de ui zijn de scherpe randjes ervan af. Gebruik uienpoeder in:
- Soepen
- Sauzen
- Dressings
- Marinades
- Vis
- Vlees
- Kipgerechten
- Rijstgerechten
- Pasta's
- Aardappelgerechten
Land van herkomst
Uienpoeder van Van Beekum Specerijen komt uit India of China.
Uienpoeder kopen
Heb je vragen over uienpoeder of over andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over uienpoeder en onze andere producten. Uienpoeder kopen was nog nooit zo eenvoudig.
Voedingswaarde uienpoeder
Ingrediënten: uipoeder
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
1668 |
KJ |
Energie |
394 |
kcal |
Vetten |
1,9 |
g |
- waarvan verzadigde vetzuren |
1,6 |
g |
Koolhydraten |
78,6 |
g |
- waarvan suikers |
7,7 |
g |
Vezels |
8,8 |
g |
Eiwitten |
11,3 |
g |
Zout |
0,2 |
g |