Gyros van de BBQ door Mele Best - Recept
Misschien wel één van de populairste recepten van Mele is zijn Gyros recept! Deze een keer zelf maken? Mele legt je graag uit hoe hij te werk ging.
GYROS
is een traditioneel Grieks gerecht bestaande uit aan een grote rotisserie gegrild gekruid varkensvlees, in reepjes gesneden. In Griekenland wordt gyros traditioneel gegeten met ui, tomaat, tzatziki gewikkeld in een pitabroodje.
Nu wilde ik graag zelf gyros maken op mijn barbecue met gebruik van mijn rotisserie. Overal waar ik gyros zie wordt deze verticaal gegrild. In mijn recept wordt de gyros echter horizontaal gegrild wat voor mij niets afdoet aan de smaak. Hieronder vind je mijn versie van mijn gyros welke ik gegrild heb aan de rotisserie in de barbecue.
Ingrediënten
2800 gram Procureur
1 Gyrosmarinade
1 Gyroskruiden
Gyrosmarinade:
1 Citroen
3 eetlepels Azijn
3 Groene pepers
4 tenen Knoflook
300 ml Olijfolie
1 eetlepel Tijm
3 Uien
Gyroskruiden:
4 gram Selderijzout
2 gram Tijm
12 gram Komijnzaad gemalen
12 gram Knoflookpoeder
Kijk voor het complete recept op de site van Mele of bekijk alvast zijn video.