Mosselen van de BBQ
Het mosselseizoen is in volle gang en wij zijn er gek op! In deze blog lees je hoe wij ze bereidde op de Big Green Egg met de onder andere de mosselkruiden van Van Beekum Specerijen.
Boodschappen lijstje:
- ui
- winterpeen
- bleekselderij
- verse peterselie
- Roomboter
- Mosselkruiden van Van Beekum Specerijen
- 250 ml witte wijn
Optioneel:
- Knoflooksaus
- Kruidenbotermelange voor het maken van je eigen kruidenboter
Aan de slag
- Begin met het klaarmaken van je BBQ. We gaan de mosselen direct boven het vuur zetten in bakjes. Maak je BBQ dus klaar voor direct gebruik, laat hem goed warm worden en zorg dat alle kolen goed aanstaan. De temperatuurmeter mag een temperatuur aangeven van 200 a 225 graden.
- Spoel de mosselen af.
- Leg een lekkere klont roomboter in een bakje en voeg vervolgens de verse groenten toe.
- Nu plaatsen we de mosselen erboven op.
- Voeg wat rookhout toe aan de kolen, wij gebruikte kersen.
- Plaats het rooster terug en zet de bakjes erop.
- Voeg aan elk bakje wat mosselkruiden toe en een scheutje witte wijn.
- Sluit de deksel van je bbq.
- Laat de deksel zoveel mogelijk dicht zodat de rook mooi in de mosselen kan trekken. Na 10 tot 15 minuten moeten de mosselen wel open staan.
- Controleer of ze allemaal open staan. De dichte kun je niet eten.
- Haal de bakjes van het vuur, serveer de mosselen met de knoflooksaus van Van Beekum Specerijen en geniet.
Bestellen bij Van Beekum uit deze blog:
- Mosselkruiden
- Knoflooksaus of een andere saus.
- Extra leuk: maak je eigen kruidenboter voor bij het brood met de kruidenbotermelange.
Bekijk hier ons Instagram verhaal waarin we dit recept uitleggen.