Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0

30% korting op alle Seasoning Mixen!30% korting op alle Seasoning Mixen!Klik hier.

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

30% korting op alle Seasoning Mixen!30% korting op alle Seasoning Mixen!Klik hier.

Dry rub varken

Productomschrijving
De Dry Rub varken van Van Beekum Specerijen. Een met zorg en ambacht samengestelde BBQ rub uit onze eigen mengerij. Deze rub leent zich perfect voor een stuk varkensvlees wat je low and slow op de BBQ gaat bereiden. Alleen de beste topkwaliteit ingrediënten zoals tijm en nootmuskaat zijn gebruikt bij het samenstellen van deze rub voor varkensvlees...

De Dry Rub varken van Van Beekum Specerijen. Een met zorg en ambacht samengestelde BBQ rub uit onze eigen mengerij. Deze rub leent zich perfect voor een stuk varkensvlees wat je low and slow op de BBQ gaat bereiden. Alleen de beste topkwaliteit ingrediënten zoals tijm en nootmuskaat zijn gebruikt bij het samenstellen van deze rub voor varkensvlees.

Hoe werkt een Dry Rub?

Suiker en zout

De twee belangrijkste ingrediënten in een Dry rub zijn suiker en zout:

  • Zout: Onttrekt vocht uit het vlees. Dit zorg erg voor dat de kruiden en specerijen van de rub oplossen in het vlees eigen sap
  • Suiker: Zorgt door karamellisering voor een mooie korstvorming tijdens het BBQ'en. Ook wel 'Bark' genoemd.


Hoe gebruik je een 'Dry Rub'

Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. 

Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan. Dat moet je niet willen ;).

 

Dry rub varken kopen bij Van Beekum Specerijen

Deze dry rub varken is ook onderdeel van ons complete dry rub barbecuepakket. Heb je vragen over deze kruidenmix of over een andere kruidenmix uit het assortiment van Van Beekum Specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze heerlijke kruidenmixen en onze andere producten.

Je kruidenmix wordt zorgvuldig verpakt in een hersluitbare strooibus of een zak en netjes verzonden. 

360 graden video

Bekijk de Dry Rub Varken in deze video.

Voedingswaarden & Ingrediënten

Ingrediënten: zout, suiker, suikerstroop, gebrande suiker, kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, chillies, paprikapoeder gerookt, tijm, anijszaad, gember, nootmuskaat), uiengranulaat

Voedingswaarden per 100 gram:

Energie

975

KJ

Energie

231

kcal

Vetten

3,2

g

- waarvan verzadigde vetzuren

1,0

g

Koolhydraten

43

g

- waarvan suikers

32

g

Vezels

7,6

g

Eiwitten

3,7

g

Zout

39,4

g

Productspecificaties

Artikelnummer
16170021A
EAN
8720153476560
Formaat strooibus
De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
Gebruik
30 gram per kilogram
Bewaaradvies
Koel, droog en donker
Houdbaarheid
18 maanden
GMO vrij
check

Reviews

5 / 5Based on 2 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: BBQ Richard op 20 Februari 2019
    Beste Rubs tot nu toe! Kan zien dat deze gasten er echt verstand van hebben. De prijs is ook aangenaam en kan iedereen aanraden om zo'n pakketje te bestellen.
  • 5 / 5
    Gepost door: Rowan op 6 Februari 2019
    Heerlijke varkensrub, mooie samenstelling van smaken. Heb de andere rubs ook besteld, echt een dikke aanrader voor een mooie prijs.
Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Dry rub varken
Dry rub varken

Een mengsel van gedroogde kruiden ...

Een mengsel van gedroog...

Op voorraad
€5,99 Incl. btw
Toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »