Dry Rub Rund
De runder-dry rub is een met zorg en ambacht samengestelde BBQ Rub uit onze eigen mengerij. Deze beef steak kruiden rub leent zich perfect voor een stuk rundvlees, maar kan ook goed gebruikt worden op andere stukken vlees.
Alleen de beste kwaliteit ingrediënten zoals kruidnagel, laurier en kardemom zijn gebruikt bij het samenstellen van deze rub voor rundvlees. Perfect voor op de barbecue!
Gebruik onze dry rub voor de volgende stukken rundvlees
Bij Van Beekum hebben we de perfecte mix gevonden om rundvlees nóg lekkerder te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt dit deel van een rund ermee insmeren. Maar vooral deze stukken rundvlees worden er heel smakelijk mee:
Brisket (Runderborst): Een klassieker in de barbecuewereld, brisket wordt langzaam gegaard totdat het mals en sappig is. Het vergt geduld en zorgvuldige temperatuurregeling, meestal rond de 110-120°C (225-250°F), en kan wel 10-12 uur duren, afhankelijk van de grootte.
Beef Ribs (Runderribben): Grote en vlezige runderribben worden perfect mals bij langzaam garen. Ze worden vaak gekruid met een eenvoudige dry rub en gedurende 6-8 uur op lage temperatuur gerookt.
Pulled Beef: Gemaakt van chuck roast of andere goed dooraderde stukken vlees, wordt pulled beef langzaam gegaard tot het uit elkaar valt. Dit duurt meestal zo'n 8-10 uur bij een lage temperatuur van ongeveer 110-120°C (225-250°F).
Tri-Tip: Dit driehoekige stuk rundvlees, populair in Californië, wordt langzaam gegaard tot een interne temperatuur van ongeveer 54-57°C (130-135°F) voor medium-rare, en duurt ongeveer 1.5-2 uur op 120-135°C (250-275°F).
Beef Short Ribs (Korte Runderribben): Deze robuuste ribben zijn perfect voor low and slow barbecue. Ze worden meestal gekookt op een temperatuur van ongeveer 110-120°C (225-250°F) gedurende 5-6 uur totdat het vlees bijna van het bot valt.
Je kan deze Dry Rub Rund ook op steaks gebruiken, maar zorg er wel voor dat je de steaks kort grillt en dus voor een medium rare of maximaal medium bereiding gaat anders kan het zijn dat je suikers uit de rub voor een verbrande laag zorgen.
Hoe gebruik je de dry rub voor rundvlees?
Strooi de rund rub over een stuk vlees en je zult direct zien dat het zout zijn werk begint te doen. Na enkele minuten wordt het vlees vochtig en mengen de kruiden, specerijen en suiker zich met elkaar.
Tijdens de bereiding van het vlees zal de suiker karamelliseren bij een temperatuur van ongeveer 170 graden, waardoor een heerlijk knapperig laagje ontstaat. Zorg ervoor dat de temperatuur onder de 180 graden blijft om te voorkomen dat de suiker verbrandt. Dat wil je natuurlijk niet!
Dry Rub Rund kopen bij Van Beekum Specerijen
Onze Dry Rub Rund is ook verkrijgbaar als onderdeel van ons complete dry rub barbecue pakket. Je bestelling wordt zorgvuldig verpakt in een hersluitbare strooibus of een stazak en altijd netjes verzonden. Bestel jouw potje dry rub nu, dan heb je het morgen in huis.
Heb je vragen over deze specifieke kruidenmix of over andere kruidenmixen uit ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de juiste kruidenmixen en andere producten.
Voedingswaarden & Ingrediënten
Ingrediënten: zout, kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, chillies, paprikapoeder gerookt, komijnzaad, kruidnagel, kardemom, laurier), bruine basterdsuiker (suiker, gekarameliseerde suiker, suikerstroop, invertsuikerstroop)
Energie | 913 | kJ |
Energie | 217 | kcal |
Vetten | 3,7 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,7 | g |
Koolhydraten | 37 | g |
- waarvan suikers | 31 | g |
Vezels | 9,0 | g |
Eiwitten | 3,9 | g |
Zout | 40,0 | g |
De beste dag om Dry Rub Rund te kopen, is vandaag!
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 16170020A
- EAN
- 8720153476539
- Formaat strooibus
- De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
- Gebruik
- 30 gram per kilogram
- Bewaaradvies
- Koel, droog en donker
- Houdbaarheid
- 18 maanden na productie
- Allergenen
- Zie voedingswaarde & Ingrediënten
- Recyclebaar
- Verpakking is recyclebaar na scheiden van seals en etiket.
- GMO vrij
- Ja
Reviews
- Gepost door: Marcel Boon op 4 Juni 2024{"original":"Heerlijke rub","de":"K\u00f6stliche Einreibung"}
- Gepost door: Martin Smit op 11 Mei 2024{"original":"De lekkerste kruiden voor op uw BBQ","de":"Die leckersten Kr\u00e4uter f\u00fcr Ihr BBQ"}
- Gepost door: Tom op 7 April 2024{"original":"Bavette smaakt hiermee fantastisch, gesmoked op de bbq","de":"Bavette schmeckt hervorragend dazu, ger\u00e4uchert auf dem Grill"}