Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 19 juni 2019

Bavette maken met Van Beekum Specerijen

Wij maakte vorige week bavette! Een stuk vlees wat eigenlijk een lange tijd ondergewaardeerd is geweest maar sinds kort weer populairder wordt en weer in de toonbanken van de slagerijen en vleesspecialisten te vinden is. Wij kochten een mooi stuk bij Vleesspecialist Richard van der Vlis.

Wat heb je nodig?

 • De Roast Steak kruidenmix van Van Beekum Specerijen
 • Een mooi stuk bavette. Dit stuk vlees noemen ze ook wel halve maan, runderlap of vanglap
 • Een BBQ waarop je direct kan grillen.
 • Een kerntemperatuur meter. Wij waren zo eigenwijs om deze pas te laat in te schakelen, het gevaar hiervan lees je verderop in deze blog.

Hoe ga je te werk?
Er zijn meerdere manieren om bavette te bereiden. Je kan hem ook eerst indirect garen om hem vervolgens af te grillen. Wij hebben ervoor gekozen om hem direct te bereiden. Eigenlijk zoals je een biefstuk bakt.

 1. Gebruik 50 gram Roast Steak kruiden per kilo vlees.

 2. Smeer de bavette er mooi rondom mee in en laat het een uurtje intrekken op kamertemperatuur. 3. Bereid je BBQ voor om direct te grillen op een temperatuur van 220 graden. 4. Grill de bavette kort aan beide kanten totdat het vlees een kerntemperatuur heeft van 52 graden. 5. Laat de bavette 10 minuten rusten in aluminium folie. 6. Snijdt de bavette in reepjes tegen de de draad van het vlees in.
 7. In de fout gegaan... Onze bavette was vrij dun en we besloten te laat te checken of de kerntemperatuur nog onder de 52 graden was. Het resultaat en te doorbakken bavette. Ja ook hier gaat wel eens wat mis. De bavette was overigens alsnog erg vol van smaak en goed te eten maar het is juist zo mooi als je hem rosé weet te houden. Tip: Meet bij de eerste keer omdraaien direct de kerntemperatuur, het gaat sneller dan je denkt ;)....

 8. Geniet!

Boodschappenlijstje