Spuit- en tumblemixen kopen
Wat is pekelen?
Pekelen is vlees marineren in koud in water. Tijdens het pekelproces wordt jouw vlees nog wat malser en idealiter laat je het vlees minimaal een dag pekelen. Bij Van Beekum hebben wij twee verschillende mixen voor pekelen, dus we leggen je graag de verschillen uit.
Verschillende pekelmethodes
Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu zijn de hoofddoelen vooral smaak en textuur. Zorg ervoor dat je één dikke laag pekelzout color aanbrengt op het stuk vlees. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd.
Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek voeg je 100 gram pekelzout toe per liter water. De zoutmix lost goed op in heet of kokend water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.
Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak.
In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip alhoewel hier niet met nitrietzout wordt gewerkt blijft het idee hetzelfde:
De heerlijkste bereidingen met pekelzout color
Je kunt onze pekelzoutmix voor diverse stukken vlees gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of je de curing of brining methode toepast. Deze veelzijdige mix is uitermate geschikt voor grotere stukken vlees die hun smaak, kleur en houdbaarheid moeten behouden. Gebruik pekelzout color bijvoorbeeld voor:
- Varkensvlees;
- Rundvlees;
- Lamsvlees;
- Wild;
- Kip.
Wanneer gebruik je welke pekelmix?
Nu je weet welke verschillende pekelmethodes er zijn is het goed om te bepalen welke pekelzout of spuitpekelmix je nodig hebt. Wanneer je gaat werken met rundvlees, spek of ham dan kun je het beste de pekelzout color gebruiken.
Als je aan de slag gaat met vis of gevogelte dan is het beter om de pekelzout all use te gaan gebruiken.
Neem ruim de tijd om jouw gerecht te pekelen
Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.
Hoe lang kun je pekelvlees bewaren?
Je kunt het vlees dat je gepekeld hebt natuurlijk het beste in de koelkast bewaren voor 5 tot 7 dagen. Als je het in de vriezer gaat bewaren, kun je het nog tot 3 maanden houden.
De voordelen van pekelzout en spuitpekelmix kopen:
- De nummer één levensmiddelen webshop van Nederland;
- Beste prijs/kwaliteit verhouding;
- Verpakt in handige strooibussen of sterke zakken;
- Alleen de beste kwaliteit pekelzout en spuitpekelmix.
Pekelmix waarmee je diverse soorte...
Pekelmix waarmee je div...
Pekelmix met nitrietzout (ook wel...
Pekelmix met nitrietzo...
Droge poeder mix voor het spuiten ...
Droge poeder mix voor h...
- Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
- Gratis verzending vanaf € 40.
- 100% tevredenheidsgarantie!
Overige categorieën in Hulpstoffen
Spuit- en tumblemixen kopen
Wat is pekelen?
Pekelen is vlees marineren in koud in water. Tijdens het pekelproces wordt jouw vlees nog wat malser en idealiter laat je het vlees minimaal een dag pekelen. Bij Van Beekum hebben wij twee verschillende mixen voor pekelen, dus we leggen je graag de verschillen uit.
Verschillende pekelmethodes
Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu zijn de hoofddoelen vooral smaak en textuur. Zorg ervoor dat je één dikke laag pekelzout color aanbrengt op het stuk vlees. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd.
Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek voeg je 100 gram pekelzout toe per liter water. De zoutmix lost goed op in heet of kokend water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.
Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak.
In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip alhoewel hier niet met nitrietzout wordt gewerkt blijft het idee hetzelfde:
De heerlijkste bereidingen met pekelzout color
Je kunt onze pekelzoutmix voor diverse stukken vlees gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of je de curing of brining methode toepast. Deze veelzijdige mix is uitermate geschikt voor grotere stukken vlees die hun smaak, kleur en houdbaarheid moeten behouden. Gebruik pekelzout color bijvoorbeeld voor:
- Varkensvlees;
- Rundvlees;
- Lamsvlees;
- Wild;
- Kip.
Wanneer gebruik je welke pekelmix?
Nu je weet welke verschillende pekelmethodes er zijn is het goed om te bepalen welke pekelzout of spuitpekelmix je nodig hebt. Wanneer je gaat werken met rundvlees, spek of ham dan kun je het beste de pekelzout color gebruiken.
Als je aan de slag gaat met vis of gevogelte dan is het beter om de pekelzout all use te gaan gebruiken.
Neem ruim de tijd om jouw gerecht te pekelen
Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.
Hoe lang kun je pekelvlees bewaren?
Je kunt het vlees dat je gepekeld hebt natuurlijk het beste in de koelkast bewaren voor 5 tot 7 dagen. Als je het in de vriezer gaat bewaren, kun je het nog tot 3 maanden houden.
De voordelen van pekelzout en spuitpekelmix kopen:
- De nummer één levensmiddelen webshop van Nederland;
- Beste prijs/kwaliteit verhouding;
- Verpakt in handige strooibussen of sterke zakken;
- Alleen de beste kwaliteit pekelzout en spuitpekelmix.