- Klantenservice
- Verzenden, afhalen & retouren
- Betaalmethoden
- Algemene voorwaarden
- Werken bij Van Beekum Specerijen
- Over ons
- Disclaimer
- Privacyverklaring
- Kwaliteit en Certificering
- Klachten & Complimenten
- Sitemap
- Win een Kamado: The Bastard Medium Compleet Urban!
- Impressum
Over ons
Meer dan een eeuw aan smaak: het verhaal van Van Beekum Specerijen
Oorsprong in 1908
Het begon allemaal in 1908. In dat jaar richtte de familie Van Beekum een bedrijf op dat zich toelegde op het leveren van slagerij-inrichtingen – denk aan toonbanken, vleeshaken en alles wat een slager toen nodig had. Na de Tweede Wereldoorlog kwam één van de kleinzonen van de oprichter op het idee om het over een andere boeg te gooien. In plaats van slagers te voorzien van inrichting en materiaal, ging Van Beekum Specerijen vanaf dat moment de slagerswereld bevoorraden met iets anders: kruiden en specerijen. Het bestaande netwerk van slagerijen werd nu ingezet om hoogwaardige kruidenmixen en specerijen aan de man te brengen, in plaats van apparatuur. Persoonlijke benadering en producten van premium kwaliteit waren toen al de kenmerken van Van Beekum Specerijen. Ruim negen decennia bleef het bedrijf binnen de familie Van Beekum, waarbij vakmanschap en klantcontact steeds voorop stonden.
Een slagersneus voor kruiden (2004)
In 2004 breekt een nieuw hoofdstuk aan. Na bijna honderd jaar draagt de familie Van Beekum het stokje over, en wel aan een voormalige slager met een uitstekend kruideninstinct: Edwin van Beekhuizen. Edwin en zijn vrouw runden jarenlang een slagerij in Harderwijk, waar ze zelf klant waren van Van Beekum Specerijen voor hun kruiden. Toen de toenmalige eigenaar, Hans van Beekum, met pensioen wilde gaan, rook Edwin zijn kans. “Wij waren met de slagerij al klant bij Van Beekum Specerijen en Hans van Beekum ging met pensioen. Toen kreeg ik de kans om Van Beekum over te nemen,” herinnert Edwin zich. Zo gezegd, zo gedaan: Edwin nam het bedrijf over en verhuisde het van Hilversum naar Hierden – dichter bij huis.
Edwin bracht een frisse wind in het bedrijf. Er werd weer actief aan verkoop gedaan, er kwamen gloednieuwe kruidenmixen bij en er werd continu gekeken naar uitbreiding en verbetering. Die vernieuwingsdrang wierp vruchten af: al snel groeide het bedrijf uit zijn jasje in Hierden. Edwin vond een ruimer pand op het industrieterrein in Ermelo, waar Van Beekum Specerijen zijn intrek nam om de groei aan te kunnen.
Jong talent en online groei
Als familiebedrijf begon Van Beekum Specerijen echt vorm te krijgen toen ook de volgende generatie zich aandiende. Edwin’s jongste zoon, Arne van Beekhuizen, stond te popelen om mee te doen en dook in de rond 2010 vol enthousiasme in het bedrijf. In het begin hield Arne zich met van alles bezig – van productie tot logistiek – en al snel was hij niet meer weg te denken uit het team.Na het afronden van zijn opleiding kwam Arne fulltime aan boord en legde hij zich steeds meer toe op wat voor het bedrijf essentieel is: kwaliteit bewaken en zorgen dat alles op rolletjes loopt. “Kwaliteit en voedselveiligheid staan bij Van Beekum Specerijen bovenaan,” benadrukt Arne, en de strenge certificeringen van het bedrijf tonen aan hoe serieus ze dat nemen. Dankzij Arne’s oog voor detail kunnen klanten erop vertrouwen dat elke levering aan de hoogste eisen voldoet.
Rond dezelfde tijd borrelde er bij oudste zoon Chris van Beekhuizen een idee op dat de toekomst van het bedrijf zou veranderen. In 2013 besloot Chris dat het tijd was om Van Beekum Specerijen de sprong naar online te laten maken. Een webshop voor kruiden en specerijen, waarom niet? Het klonk misschien gewaagd voor een bedrijf met zulke diepe historische wortels, maar Chris zag er enorme potentie in. Hij vroeg zijn vader om groen licht om een webshop op te zetten en kreeg alle ruimte om ermee aan de slag te gaan.
De beginfase van de webshop was spannend. Zou er überhaupt iemand online kruiden bij hen bestellen? Die twijfel verdween gelukkig snel. “Toen de eerste order binnenkwam, gingen we uit ons dak,” lacht Chris, terugdenkend aan dat moment. Het was feest in Huize Van Beekhuizen – de allereerste online klant had zijn digitale mandje gevuld met Van Beekum’s kruiden! Al gauw bleek dat die eerste bestelling geen toevalstreffer was: via mond-tot-mondreclame en online vindbaarheid kwamen er steeds meer orders “binnendruppelen”. Chris raakte zelf zo enthousiast over e-commerce dat hij besloot er zijn studie van te maken. Hij dook in de wereld van digitale media, online marketing en communicatie, zodat hij die kennis direct kon toepassen op de groeiende webshop. In 2016 werd de site compleet vernieuwd, het assortiment flink uitgebreid (met ook kleinere potjes voor thuiskoks), én Van Beekum Specerijen ging vol aan de slag met online marketing en social media. Het resultaat liet niet lang op zich wachten: de ooit traditionele groothandel veranderde in rap tempo in een moderne online kruidenwinkel met een landelijke klantenkring.
In 2017 was het dan ook officieel: Chris en Arne traden toe als mede-eigenaren naast hun vader, waarmee Van Beekum Specerijen nu écht een familiebedrijf werd. Vanaf dat moment stonden vader en zoons zij aan zij aan het roer van de onderneming. Dat was maar goed ook, want de webshop bleef groeien. Al snel hadden Edwin en Arne er een dagtaak aan om alle online bestellingen te verwerken, en met Chris erbij kon het bedrijf die groei beter bolwerken. Drie paar handen waren niet genoeg – er werden extra medewerkers aangenomen om aan de vraag te voldoen.
Groei, verhuizen en moderniseren
Met de groei kwam ook de behoefte aan meer ruimte en modernisering. Jarenlang had Van Beekum Specerijen vanuit Ermelo geopereerd, maar in 2020 besloot de familie dat het tijd was om terug te keren naar hun roots in Harderwijk. “Wij wonen alle drie in Harderwijk en Hierden, de binding met Harderwijk was zo sterk dat wij ons bedrijf hier ook wilden vestigen,” verklaarde Edwin bij de verhuizing. Het nieuwe pand aan de Nobelstraat in Harderwijk voelde als thuiskomen. Vanuit deze centrale plek konden ze hun klanten in het hele land nog beter bedienen. Het was een logische volgende stap: meer ruimte, dichter bij huis, en klaar voor een nieuwe fase.
Die fase liet echter niet lang op zich wachten. De online verkoop bleef namelijk stijgen en het assortiment werd alsmaar breder. Waar Van Beekum Specerijen vóór 2004 zo’n dertig verschillende kruidenmixen in het assortiment had – de “klassiekers” voor slagers – is dat aantal inmiddels vertienvoudigd. “Voor alle soorten vis of vlees, alle wereldgerechten en ook voor vegetarische maaltijden hebben we wel een mix,” legt Chris uit, “en we blijven nieuwe smaken bedenken en ontwikkelen”. Ter illustratie: vandaag de dag vind je in het assortiment verrassend getitelde mixen zoals “Kip it Real” (voor kipgerechten), “Stoofvlees kruiden” (voor ouderwetse stoofschotels) of “Dry Rubs” voor de perfecte pulled pork – en dat is slechts een kleine greep uit de vele eigen kruidenmengels die het familiebedrijf inmiddels ontwikkeld heeft. Die creativiteit en productontwikkeling vroeg om meer fysieke ruimte én moderne apparatuur.
Begin 2024 was het dan ook wéér tijd voor een verhuizing, deze keer naar een gloednieuw, hypermodern pand aan de Morsestraat in Harderwijk. Dit nieuwe onderkomen beslaat maar liefst 2.500 m² en is voorzien van een eigen magazijn, moderne machines en alle faciliteiten die het hart van een kruidenliefhebber sneller doen kloppen. In de proefkeuken van het pand kunnen Edwin, Chris en Arne nu naar hartenlust nieuwe kruidenmixen, marinades en sauzen uitproberen en verfijnen – een echte speeltuin voor smaakinnovatie. Op de productievloer staat een imposante mengmachine die tot 500 kilo per minuut kan mixen, iets wat in het vorige pand ondenkbaar was vanwege ruimtegebrek. “We hebben dit pand op de groei gekocht,” zegt Chris daarover met een glimlach. Met andere woorden: er is nu genoeg plek om de komende jaren verder te groeien, zonder dat de muren op hen af komen.
De officiële opening van het nieuwe pand in mei 2024 werd gevierd met vrienden, familie en bekenden – een moment om stil te staan bij hoe ver het bedrijf gekomen is en om te proosten op de toekomst. Van een onderneming die ooit aan huis in Hierden handmatig kruidenmixjes maakte, is Van Beekum Specerijen uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf waar ambacht en high-tech hand in hand gaan.
Topkwaliteit met oog op de toekomst
Vandaag de dag is Van Beekum Specerijen een van de grootste online kruidenspecialisten van Nederland. Het bedrijf bedient zowel industrie en foodprofessionals (slagers, koks, traiteurs) als particuliere liefhebbers die thuis graag met smaak willen koken. Met meer dan 1000 verschillende kruiden, specerijen, mixen, sauzen en andere smaakmakers in het assortiment zit er voor iedereen wel iets tussen. Maar ook op het gebied van private label en maatwerk ben je tegenwoordig bij Van Beekum Specerijen aan het juiste adres. Ondanks de groei en schaal blijft de aanpak persoonlijk: elke bestelling – of die nou vanuit een groot industireel bedrijf of een thuiskok komt – wordt met zorg geproduceerd en verpakt en als het een online order betreft dezelfde dag nog verzonden. De klanttevredenheid spreekt boekdelen: Van Beekum Specerijen scoort een 9,7 uit 10 en het team is vastbesloten om die gouden reputatie vast te houden.“We scoren een 9,7 in klanttevredenheid. Daar zijn we heel trots op en daar werken we hard voor,” aldus Chris over de toewijding aan goede service.
Als echt familiebedrijf heeft ieder zijn rol: Edwin is het hoofd van de inkoop, Chris richt zich op Ecom, marketing en personeelzaken, en Arne bewaakt de kwaliteit en processen en beheert de B2B Sales. “Als familie zijn we onderling heel direct. Hierdoor is er weinig ruis op de lijn,” vertelde Edwin ooit in een interview, doelend op de open communicatie binnen het team – een groot voordeel in een groeiende onderneming. Samen delen ze één missie: Food enthousiastics voorzien van topkwaliteit smaakmakers, voor professional én particulier, met respect voor het verleden en een scherpe blik op de toekomst. Of, in de woorden van Chris: “We willen dé grootste online kruidenspecialist zijn en blijven”. Daarnaast wordt er volop gekeken naar nieuwe kansen. Zo wil Van Beekum Specerijen verder groeien in maatwerk en business-to-business dienstverlening – denk aan private label projecten of het leveren van unieke kruidenmixen aan foodproducenten. “We vinden het leuk om mee te denken en onze kennis en kunde te delen,” zegt Chris hierover.
Wat begon in 1908 met vleeshaken en rolladeschalen, is nu een dynamisch bedrijf dat letterlijk en figuurlijk smaak geeft aan het leven van haar klanten. Van Beekum Specerijen koestert zijn rijke erfgoed, maar blijft met beide ogen op de toekomst gericht. Met elke nieuwe kruidenmelange die in de Harderwijker proefkeuken ontstaat en elke tevreden klantrecensie die binnenrolt, wordt duidelijk dat dit familiebedrijf nog lang niet uitgegroeid is – de smaak te pakken hebben ze zeker, en dat smaakt naar meer.
V.l.n.r. Edwin, Chris en Arne
Van Beekum Specerijen in het nieuws
- Lees hier het stuk over onze verhuizing van Ermelo naar Harderwijk in 2020 op de website van Harderwijkse Zaken.
- Lees hier het stuk over ons als familiebedrijf in de Stentor.
- Lees hier het stuk over onze verhuizing naar de Morsestraat in 2024
- Van Beekum Specerijen als kruidenexpert in het AD.
Tijdlijn Van Beekum Specerijen
1908
Oprichting van Van Beekum Specerijen als leverancier van slagerij-inrichtingen.
Na 1945
Overgang van slagerij-inrichtingen naar groothandel in kruiden en specerijen.
2004
Overname van het bedrijf door Edwin van Beekhuizen. Verhuizing van Hilversum naar Hierden. Start van nieuwe actieve verkoop, ontwikkeling van nieuwe kruidenmixen.
2010
Arne van Beekhuizen komt in het bedrijf. Focus op kwaliteit, processen en certificeringen.
2013
Chris van Beekhuizen lanceert de webshop van Van Beekum Specerijen. De eerste stap naar online verkoop.
2016
Grote update van de webshop, assortiment uitgebreid, kleinere potten toegevoegd. Meer focus op online marketing.
2017
Chris en Arne treden officieel toe als mede-eigenaren. Van Beekum Specerijen wordt officieel een familiebedrijf.
2020
Verhuizing naar de Nobelstraat in Harderwijk. Uitbreiding van personeel en investering in modernisering.
2024
Opening van het nieuwe, hypermoderne bedrijfspand aan de Morsestraat van 2.500 m² met modern magazijn, nieuwe machines en Spice Experience.
Toekomst
Focus op innovatie, verdere groei en het leveren van topkwaliteit smaakmakers aan industie, professionals en consumenten.
Van Beekum Specerijen
Let op: Wij hebben geen winkel. Ophalen is pas mogelijk nadat de order online is geplaatst en betaald.
Kunnen wij u helpen?
Bel ons

Van Beekum Specerijen
Morsestraat 16
3846 CW Harderwijk
Nederland Bekijk op Google Maps
BTW: NL857677305B01
KVK: 68986718