Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

Door Van Beekum Specerijen, 16 oktober 2018

De 5 heetste pepers ter wereld op een lijstje

Om te bepalen hoe scherp een peper is wordt de Scovilleschaal gebruikt oftewel (SHU) waarmee er wordt gemeten hoe hoog de concentratie van capsaïcine is. Ter voorbeeld: Nederlanders vinden een gerecht met 500 tot 1.000 (SHU) vrij pittig en Sambal oelek scoort 2.000 SHU. Maar dit is echt nog helemaal niks vergelken met de 5 heetste pepers van de wereld. 

5. Naga Jolokia – 1 miljoen SHU
In 2007 werd de Naga Bhut Jolokia (ghost pepper) uitgeroepen tot de scherpste peper in de wereld. Deze pepers groeien in India en zijn ongeveer 7 centimeter lang. De laatste jaren zijn er een aantal soorten ontwikkeld die nog scherper zijn.

4. Infinity chilli – 1 miljoen SHU

Het kweken van de scherpste peper is een prestigestrijd, en de Britten die houden daar wel van. Zo had de Infinity Chilli uit Engeland in 2011 twee weken het record van scherpste peper met een score van 1.067.286 Scoville-eenheden.

Op zoek naar pittige smaakmakers met echte pepers erin verwerkt? Dan is het pakket HOT! Van Van Beekum Specerijen echt iets voor jou. Klik op de foto voor meer informatie.

Afbeelding 1: Het pakket HOT! van Van Beekum Specerijen.

3. Naga Viper peper – 1.4 miljoen SHU

Twee weken later was er echter de Naga Viper peper die nog scherper was, ook deze peper is ontwikkeld in Engeland. De Britten hielden het record dus in eigen huis.

2. Trinidad Moruga Scorpion – 2 miljoen SHU

Helaas voor Engeland werd het Engelse record gebroken door de Trinidad Scorpion Butch T, die verder is doorontwikkeld tot de Trinidad Moruga Scorpion. Stel je voor dat je en jalapeño peper in één keer opeet, en multipliceer dat gevoel nu met 400, dat is hoe het moet voelen om een Moruga Scorpion op te eten. Het is zelfs zo erg dat de koks die met deze peper koken gasmaskers en veiligheidspakken aan doen. Na het werken met de pepers hebben ze vaak nog twee dagen last van gevoelloze handen.

1. Carolina Reaper – 2.2 miljoen SHU

Later is er de tot nu toe scherpste peper ooit gekweekt: de Carolina Reaper. Deze heeft ook een plekje verworven in het Guinness record boek. Op de Scovilleschaal, die de ‘heetheid’ van pepers meet, scoort de Carolina Reaper gemiddeld al 1.569.300 eenheden, maar er zijn dus uitschieters die de 2,2 miljoen behaalt hebben en is daarom uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld. Het is echt geen pretje om deze peper te eten. Op Youtube zijn verschillende filmpjes te vinden van mensen die het geprobeerd hebben. Aan het eind van deze blog vind je zo'n filmpje.

Wil je je eten pittig kruiden?

Dan moet je zeker de Spicy Chipotle mix van Van Beekum Specerijen in huis halen. Deze mix zit vol met echte pepers, chipotle en andere pittige smaakmakers die jouw gerecht in vuur en vlam zetten. Daarnaast kun je ook wat relaxter beginnen door chilivlokken naar smaak toe te voegen aan je gerecht.

Afbeelding 2: De spicy chipotle mix van Van Beekum Specerijen

De heetste peper ter wereld eten?

Van Beekum Specerijen raadt het je ten strengste af om 1 van deze pepers in zijn geheel op te eten. Ben je toch benieuwd wat er met je gebeurt als je de heetste peper ter wereld eet? Dat hebben deze meiden gelukkig al voor je gedaan: