Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 16 oktober 2018

De 5 heetste pepers ter wereld op een lijstje

Om te bepalen hoe scherp een peper is wordt de Scovilleschaal gebruikt oftewel (SHU) waarmee er wordt gemeten hoe hoog de concentratie van capsaïcine is. Ter voorbeeld: Nederlanders vinden een gerecht met 500 tot 1.000 (SHU) vrij pittig en Sambal oelek scoort 2.000 SHU. Maar dit is echt nog helemaal niks vergelken met de 5 heetste pepers van de wereld. 

5. Naga Jolokia – 1 miljoen SHUIn 2007 werd de Naga Bhut Jolokia (ghost pepper) uitgeroepen tot de scherpste peper in de wereld. Deze pepers groeien in India en zijn ongeveer 7 centimeter lang. De laatste jaren zijn er een aantal soorten ontwikkeld die nog scherper zijn.

4. Infinity chilli – 1 miljoen SHU

Het kweken van de scherpste peper is een prestigestrijd, en zoals we eerder al zagen bij de strijd om het sterkste bier houden de Britten daar wel van. Zo had de Infinity Chilli uit Engeland in 2011 twee weken het record van scherpste peper met een score van 1.067.286 Scoville-eenheden.

3. Naga Viper peper – 1.4 miljoen SHU

Twee weken later was er echter de Naga Viper peper die nog scherper was, ook deze peper is ontwikkeld in Engeland.

2. Trinidad Moruga Scorpion – 2 miljoen SHU

Al snel werd het Engelse record gebroken door de Trinidad Scorpion Butch T, die verder is doorontwikkeld tot de Trinidad Moruga Scorpion. Stel je voor dat je en jalapeño peper in één keer opeet, en multipliceer dat gevoel nu met 400, dat is hoe het moet voelen om een Moruga Scorpion op te eten. Het is zelfs zo erg dat de koks die met deze peper koken gasmaskers en veiligheidspakken aan doen. Na het werken met de pepers hebben ze vaak nog twee dagen last van gevoelloze handen.

1. Carolina Reaper – 2.2 miljoen SHU

Even later is weer een scherpere peper gekweekt, de Carolina Reaper. Deze heeft ook een plekje verworven in het Guinness record boek. Op de Scovilleschaal, die de ‘heetheid’ van pepers meet, scoort de Carolina Reaper gemiddeld 1.569.300 eenheden, maar een uitschieter haalde zelfs de 2,2 miljoen.

Gek op pittig eten!?

Dan moet je zeker de Hot Sauce of de Spicy Chipotle mix van Van Beekum Specerijen in huis halen. Bestel ze samen met korting in het Pakket HOT!.

De heetste peper eten?

Van Beekum Specerijen raadt het je ten strengste af om 1 van deze pepers in zijn geheel op te eten. Ben je toch benieuwd wat er met je gebeurt als je de heetste peper ter wereld eet? Dat hebben deze meiden gelukkig al voor je gedaan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »