Terug

Gratis Feestdagen kruidenmix? Klik hier.

Spareribs maken volgens de 3-2-1 methode met Van Beekum specerijen

Spareribs maken volgens de 3-2-1 methode met Van Beekum specerijen

Big Green Egg
De meeste van onze volgers hebben het waarschijnlijk al opgemerkt, sinds kort hebben we bij Van Beekum Specerijen een Big Green Egg in het bezit. Vanaf nu gaan we met regelmaat BBQ recepten plaatsen bereid met onze producten. Deze week: Spareribs!

Spareribs maken volgens de 3-2-1 methode
Om maar gelijk goed te beginnen hebben we dit weekend ribs gemaakt met onze Dry Rub all use en de Smokey bbq saus volgens de 3-2-1 methode.

Belangrijk
De 3-2-1 methode voor spareribs is de meest gebruikte methode om spareribs te garen. Het staat voor tijdsdelen in verhouding tot elkaar. Het hoeft dus niet zo te zijn dat de ribs 3, 2 en 1 uur garen. Het kan, afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de ribs net zo goed 1,5 uur, 1 uur en een half uur zijn.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder het vlies aan de holle kant van je ribs.
  2. Wrijf de ribs in met de Dry Rub. Als je onze mix gebruikt raden we een gebruik van 30 gram per kilo aan. Maar bij Ribs kun je ook gewoon lekker royaal insmeren.

  3. Maak je bbq klaar voor indirect grillen. Plaats een lekbak onder je rooster en vul deze met water. Voeg wat rookhout naar keuze toe als de kolen heet zijn.

  4. Zorg ervoor dat je bbq op een temperatuur van ongeveer 115 tot 125 graden komt.

  5. Ondertussen heeft de rub mooi even de tijd gehad om in het vlees te trekken. Sommige laten de rub een hele nacht in trekken zodat de rub er echt helemaal intrekt maar een uurtje is ook genoeg.
  6. Plaats de ribben op het rooster, het mooiste is eigenlijk als je ze in een grill rekje kan plaatsen of het bekende rekje van de Ikea. Laat ze twee uur roosteren.
  7. Haal de ribben van de bbq, pak ze in met aluminium folie en schenk er wat opgewarmde appelsap overheen. De zuren in het sap en het inpakken zorgen ervoor dat de spareribs in deze fase super mals worden. Leg de ribs terug op de bbq en laat ze twee uur ‘stomen’ in het folie.
  8. Na 2 uur haal je de ribs weer uit het folie voor de laatste fase. In deze fase gaan we de malse spareribs weer iets meer bite en korst geven door ze nog een uurtje te roosteren en af te lakken met smokey bbq saus. Breng twee keer een mooi laagje aan.

  9. Haal de ribs van de bbq af en eetsmakelijk!


Boodschappenlijstje bij Van Beekum Specerijen (morgen in huis!)

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Van Beekum Specerijen 9.6 / 10 - 3500 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »