Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf 35,- en anders maar 2,99.-
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf 35,- en anders maar 2,99.-
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 11 februari 2019

Spareribs maken volgens de 3-2-1 methode

De meeste van onze volgers hebben het waarschijnlijk al opgemerkt, sinds kort hebben we bij Van Beekum Specerijen een Big Green Egg in het bezit. Vanaf nu gaan we met regelmaat BBQ recepten plaatsen bereid met onze producten. Deze week: Spareribs!

Om maar gelijk goed te beginnen hebben we dit weekend ribs gemaakt met onze Dry Rub all use en de Smokey bbq saus volgens de 3-2-1 methode.

Belangrijk bij de 3-2-1 methode

De 3-2-1 methode voor spareribs is de meest gebruikte methode om spareribs te garen. Het staat voor tijdsdelen in verhouding tot elkaar. Het hoeft dus niet zo te zijn dat de ribs 3, 2 en 1 uur garen. Het kan, afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de ribs net zo goed 1,5 uur, 1 uur en een half uur zijn.

Ingrediënten

Bereiding van de Ribs

  1. Verwijder het vlies aan de holle kant van je ribs.
  2. Wrijf de ribs in met de Dry Rub. Als je onze mix gebruikt raden we een gebruik van 30 gram per kilo aan. Maar bij Ribs kun je ook gewoon lekker royaal insmeren.

  3. Maak je bbq klaar voor indirect grillen. Plaats een lekbak onder je rooster en vul deze met water. Voeg wat rookhout naar keuze toe als de kolen heet zijn.

  4. Zorg ervoor dat je bbq op een temperatuur van ongeveer 115 tot 125 graden komt.

  5. Ondertussen heeft de rub mooi even de tijd gehad om in het vlees te trekken. Sommige laten de rub een hele nacht in trekken zodat de rub er echt helemaal intrekt maar een uurtje is ook genoeg.
  6. Plaats de ribben op het rooster, het mooiste is eigenlijk als je ze in een grill rekje kan plaatsen of het bekende rekje van de Ikea. Laat ze twee uur roosteren.
  7. Haal de ribben van de bbq, pak ze in met aluminium folie en schenk er wat opgewarmde appelsap overheen. De zuren in het sap en het inpakken zorgen ervoor dat de spareribs in deze fase super mals worden. Leg de ribs terug op de bbq en laat ze twee uur ‘stomen’ in het folie.



  8. Na 2 uur haal je de ribs weer uit het folie voor de laatste fase. In deze fase gaan we de malse spareribs weer iets meer bite en korst geven door ze nog een uurtje te roosteren en af te lakken met smokey bbq saus. Breng twee keer een mooi laagje aan.



  9. Haal de ribs van de bbq af en eetsmakelijk!


Boodschappenlijstje bij Van Beekum Specerijen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »