Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 3 januari 2023

Waar kun je kruiden kopen?

Kruiden kopen en gebruiken is een heerlijke manier om je maaltijden op te leuken. Er zijn veel verschillende soorten kruiden die je kunt kopen, elk met een eigen unieke smaak en aroma. Het liefst hebben we natuurlijk dat je je kruiden en specerijen bij Van Beekum Specerijen koopt. Met meer dan 175 losse smaakmakers en 200 kruidenmixen zit er altijd een juiste smaakmaker tussen. Maar soms kan het ook leuk zijn om eens ergens anders te kijken of inspiratie op te doen. In deze blog leggen we uit waar je nog meer heerlijke kruiden en specerijen kan kopen en hoe je kan checken of de verkoper kwaliteit en hygiëne serieus neemt.

De (grote) supermarkt

De meest makkelijke manier is bij de supermarkt. De supermarkt verkoopt vaak de bekende merken zoals Verstegen en Euroma. Dit zijn goede kruidenmerken en verkopen uitstekende kwaliteit. Als je kruiden in de bekende supermarkten koopt weet je zeker dat je product voedsel veilig is en het bedrijf die het produceert voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Nadeel is vaak dat je in de supermarkt wel wat meer betaald voor goede kruiden en specerijen.

Lokale kruideniers en kleine supermarkten

Een erg leuke plek om te shoppen naar kruiden is bij kleine kruideniers en kleine supermarktjes. De meeste kans om mooie specerijen te scoren heb je bij 'buitenlandse winkels' zoals een Aziatische, Oosterse of Turkse supermarkt. Deze winkeltjes hebben meestal een breed assortiment aan kruiden, en ze kunnen je ook helpen bij het zoeken naar specifieke kruiden die je zoekt. Ze hebben ook vaak verschillende soorten kruiden die specifiek zijn voor verschillende regio's en culturen. Er is echter wel een risico dat deze kruideniers niet altijd de meest verse kruiden verkopen. Daarnaast is niet altijd de volledige ingrediëntenlijst, voedingswaarde en houdbaarheid bekend als het in plastic bakjes verpakt zit. Vaak zijn het prima kwaliteit kruiden, maar waak hier wel voor.

Online kruiden kopen

Kruiden kunnen uiteraard ook online worden gekocht. Er zijn veel sites die kruiden verkopen op het internet. Één daarvan is de site waar je nu op zit: Van Beekum Specerijen. Het voordeel van online kruiden shoppen is dat deze vaak een breder assortiment aan kruiden dan de lokale supermarkt, en je kunt ook informatie vinden over verschillende soorten kruiden op de website of je vraag stellen aan de gespecialiseerde klantenservice.

Voorbeelden van websites waar je online kruiden kan kopen zijn:

Tip: Check ook online of het bedrijf kwaliteit verkoopt en hygiëne serieus neemt door te zoeken naar keurmerken zoals een FSSC of BRC keurmerk. Wat ook vaak een goed teken is online is al de verkoper duidelijk is over de voedingswaarde & ingrediënten van de kruiden en kruidenmixen.

Online kruiden kopen uit het buitenland

Wil je eens wat bijzonders en ben je niet bang voor hoge verzendkosten? Dan kan shoppen in het buitenland ook erg gaaf zijn. Tip van ons: kijk eens op www.thespicejungle.com.

Markten en braderieën 

Kruiden kunnen ook worden gekocht op markten en braderieën. Markten en braderieën zijn een goede plek om kruiden te kopen. In het buitenland heb je vaak ook hele grote en mooie kruiden markten met bijzondere kruiden en specerijen. Voordeel van kruiden op de markt kopen is de voordelige prijs. Maar let altijd wel goed op hoeveel gram je ontvangt en durf te vragen naar kwaliteitscertificaten. Ook veel verkopers op markten hebben deze keurmerken gewoon. Als ze dat niet hebben, weeg dan goed af of je hier je kruiden koopt. Kruiden en specerijen zijn een voedingsmiddel en worden opgegeten door jou en diegene voor wie jij kookt. Dan wil je geen oude of slechte specerijen gebruiken.

Waar shop jij je kruiden?

De beste plaats om kruiden te kopen, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Bij Van Beekum Specerijen zijn wij al meer dan 100 jaar actief in de kruiden en specerijen wereld en kunnen we je helpen bij het maken van je keuze.

Als je online kruiden koopt bij Van Beekum Specerijen ben je verzekerd van topkwaliteit kruiden en specerijen. Ons bedrijf is FSSC 22000 gecertificeerd wat betekent dat wij produceren onder strenge kwaliteit en hygiëne eisen. Daarnaast staan onze kruidenspecialisten altijd voor je klaar om per mail, telefoon of chat jouw vragen te beantwoorden rondom kruiden en specerijen.