Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

Door Van Beekum Specerijen, 6 september 2022

Welke kruiden bij hutspot?

Hutspot is één van onze favoriete winterse gerechten die wij stiekem in de herfst al beginnen te maken. Het liefst geserveerd met een zelf gemaakte rookworst. Hutspot is super simpel om te maken. Het is eigenlijks niets meer dan gestampte wortelen, aardappelen en ui wat je smeuïg maakt met een beetje warme welk. Maar de ene hutspot is vaak toch lekkerder dan de andere. Het geheim? De juiste kruiden gebruiken! In deze blog leggen we je uit welke kruiden goed passen bij hutspot.

Kruiden bij hutspot

Voor ons staat nootmuskaat met stipt bovenaan. Maar er zijn ook andere kruiden die goed passen bij hutspot. Deze kruiden en specerijen kun je gebruiken bij hutspot:

Daarnaast breng je de hutspot op smaak met peper en zout. Je kunt bovenstaande kruiden los gebruiken maar natuurlijk ook combineren. Zorg ervoor dat je niet meer dan 10 gram pure kruiden gebruikt per KG hutspot. Dan kan het al snel te overheersend worden.

Wij adviseren om de kruiden tijdens het stampen mee te stampen zodat de kruiden zich goed mengen met de hutspot. Maar je kan er ook voor kiezen om een potje nootmuskaat of kerriepoeder op tafel te zetten zodat je zelf nog wat extra kan toevoegen.

Kruidenmix voor hutspot

Van Beekum Specerijen zou Van Beekum Specerijen niet zijn als we ook niet een kant en klare mix in huis hebben voor hutspot. In 2021 ontwikkelde wij de stamppot kruidenmix. Met de Van Beekum Specerijen stamppot kruidenmix maak je in een handomdraai de allerlekkerste stamppot gerechten. Onze heerlijke kruidenmix zit bomvol met de beste kwaliteit kruiden en specerijen zoals: kurkumafenegrieklavas en een vleugje vanille.

Een schot in de roos! In de winter is dit van onze meest verkochte kruidenmixen en de reacties zijn lovend. Zo schreef Theo op 4 april 2022:

“Een ongekend lekkere stamppot kruidenmix, 1 eetlepel toegevoegd aan mijn stamppot en een smaak zo lekker dat je wel elke dag dit wilt gebruiken, zo lekker is het.”

Van de stamppot kruidenmix voeg je ongeveer 20 gram per KG hutspot toe voor de beste smaaksensatie. In deze mix is al zout toegevoegd. Dat hoeft je daarna dus niet meer te doen.

Saus bij hutspot

Over de saus die het beste past bij hutspot hoeven we niet lang te discussiëren. Dat is namelijk de mosterd. We hebben op onze website en fijne en een grove mosterd beschikbaar. Wat is jouw favoriet?

Aan de slag met kruiden voor hutspot

Je weet nu precies hoe jij je hutspot voorziet van een extra smaakboost. Ga je aan de slag met losse kruiden en specerijen of kies voor de kant en klare kruidenmix voor hutspot en andere soorten stamppot? Succes met de bereiding, laat je ons weten hoe het smaakte?