Kerriepoeder
Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Kerrie poeder is te gebruiken bij vlees, vis groenten, maar wordt vooral gebruikt in rijstgerechten.
De naam komt van het Indiase 'kari' dat saus betekent. Kerriepoeder in verschillende smaken is in Azie vaak een basis voor rijstgerechten. Met toevoeging van water of kokosmelk ontstaat een saus en komt de smaak en geur vrij. Bestanddelen die in ieder geval in kerrie zitten zijn: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karmij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper. Deze ingredienten zijn ook los in de supermarkt te krijgen en dus is kerriepoeder naar eigen smaak samen te stellen. Omdat kerriepoeder lang bewaard kan worden kan er dan nog lange tijd van geprofiteerd worden.
Gebruik van kerriepoeder in de keuken
Kerrie is een goede basis voor vele gerechten en bereidingen. Gebruik kerriepoeder onder andere bij:
- Vlees
- Groente
- Vis
- Roerbak schotels
- Indiase en Thaise gerechten
- Om gerechten een vollere en aromatische smaak te geven
Kerriepoeder kopen
Koop je kerriepoeder op een werkdag nog voor 15:00 uur? Dan verzenden wij dezelfde dag je bestelling nog. Heb je vragen over kerriepoeder of over andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over kerriepoeder en onze andere producten. Je kerriepoeder wordt zorgvuldig verpakt in een hersluitbare strooibus of een zak en netjes verzonden. Kerriepoeder kopen was nog nooit zo makkelijk.
Voedingswaarde & Ingrediënten
Ingrediënten: kruiden en specerijen (koriander, kurkuma, komijnzaad, peper, foenegriek, chillies, kardamom)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
1375 |
KJ |
Energie |
330 |
kcal |
Vetten |
11,2 |
g |
- waarvan verzadigde vetzuren |
1,4 |
g |
Koolhydraten |
30,0 |
g |
- waarvan suikers |
1,5 |
g |
Vezels |
28,9 |
g |
Eiwitten |
12,8 |
g |
Zout |
0,1 |
g |