Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40.
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40.
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 11 januari 2023

Welke kruiden bij boerenkool?

Boerenkool is één van de meest typische Nederlandse gerechten die vooral in de winterse periode veel gegeten wordt. Het is niet alleen een gezond en voedzaam voedsel, maar het heeft ook een heerlijke smaak. Boerenkool wordt vaak samen met een rookworst gegeten. Maar wat zijn de beste kruiden om je boerenkool mee te bereiden? Dat leggen wij je graag uit in deze blog.

Kruiden voor boerenkool

Er zijn veel verschillende kruiden en specerijen die goed passen bij boerenkool. Hier zijn enkele van de meest populaire kruiden die je kunt gebruiken:

  • Tijm: Tijm is een krachtige specerij die vaak wordt gebruikt om boerenkool te kruiden. Het geeft boerenkool een kruidig, aardse smaak.
  • Koriander: Koriander heeft een frisse smaak die heerlijk past bij boerenkool
  • Kurkuma: Kurkuma is een specerij die wordt gebruikt om boerenkool meer smaak te geven.
  • Knoflook: Knoflook is een veelgebruikte specerij en het voegt een heerlijke smaak toe aan boerenkool. 
  • Ui: Ui is een smaakmaker en voegt een heerlijke smaak toe aan jouw boerenkool.

Hoe kruiden toe te voegen aan boerenkool

Er zijn veel verschillende manieren om kruiden toe te voegen aan boerenkool. De beste manier is het om de kruiden toe in het begin van het koken, zodat ze genoeg tijd hebben om hun smaak af te geven.

Welke kruidenmix bij boerenkool

Kies je voor gemak? Haal dan onze kant en klare kruidenmix voor boerenkool in huis: De Stamppot kruidenmix van Van Beekum Specerijen.

Welke saus bij boerenkool?

Als je het ons vraagt past er eigenlijk maar 1 saus echt bij boerenkool en dat is natuurlijk mosterd! 

Aan de slag met kruiden voor boerenkool

Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je boerenkool maakt zoals nooit tevoren. Ga jij voor de losse kruiden en specerijen of toch voor onze kant en klare mix?