Welke kruiden bij stoofvlees?
Stoofvlees is een klassiek gerecht dat bekend staat om zijn rijke en diepe smaken. Het langzame sudderen van vlees in een smaakvolle saus zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. Naast de keuze van vlees en de kooktechniek, zijn kruiden een essentieel onderdeel van wat stoofvlees zo onweerstaanbaar maakt. In deze gids gaan we dieper in op de beste kruiden om je stoofvlees naar een hoger niveau te tillen.
Kruiden bij stoofvlees
Kruiden en specerijen kunnen een heerlijke smaak toevoegen aan stoofvlees. Hier zijn enkele veelgebruikte kruiden en specerijen die goed passen bij stoofvlees:
- Laurierblaadjes: Laurierblaadjes voegen een aardse smaak toe aan stoofvlees en zijn een populaire keuze.
- Tijm: Tijm voet een kruidige en aromatisch smaak toe die goed samengaat met rundvlees, lamsvlees en stoofschotels.
- Rozemarijn: Rozemarijn heeft een krachtige smaak en werkt goed met rundvlees en lamsvlees.
- Kruidnagel: Een paar kruidnagels toevoegen kan een subtiele, kruidige smaak geven aan stoofvlees.
- Komijn: Komijnzaad of gemalen komijn kan een nootachtige smaak toevoegen en past goed bij stoofgerechten.
- Paprikapoeder: Paprikapoeder kan een lichte pittigheid en kleur toevoegen aan het gerecht.
- Ui en knoflookpoeder: Ui en knoflook geven smaak en diepte aan het stoofvlees.
- Peper en zout: Peper en zout zijn essentiële smaakmakers voor stoofvlees.
Kruidenmix bij stoofvlees
Het toevoegen van een kruidenmix aan stoofvlees kan het gerecht verbeteren. Met de kant en klare stoofvlees kruiden van Van Beekum Specerijen maak jij de lekkerste stoofvlees gerechten.
Saus bij stoofvlees
Een mosterdsaus kan een licht pittige smaak toevoegen aan je stoofvlees gerecht. Met de grove mosterd van Van Beekum Specerijen maak jij je stoofvlees gerecht helemaal af.
Recept: Stoofvlees met kruiden
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Stooftijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees in blokken
- 3 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 2 kruidnagels
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 el bloem
- 2 el olie of roomboter
- 500 ml runderbouillon
- 1 el grove mosterd, plus extra voor erbij
- Optioneel 250 ml donker bier voor extra diepte
- Optioneel 20 g Stoofvlees kruidenmix van Van Beekum Specerijen ter vervanging van de losse kruiden
Bereidingswijze
- Vlees droogdeppen en bestrooien met zout, peper en bloem.
- Verhit olie of boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan.
- Fruit ui en knoflook 3 tot 4 minuten in het bakvet. Voeg laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagel, paprikapoeder, komijn, uienpoeder en knoflookpoeder toe en bak kort mee.
- Blus af met bouillon en eventueel bier. Roer de mosterd erdoor en leg het vlees terug in de pan.
- Breng aan de kook en laat met deksel op de pan zachtjes stoven tot het vlees boterzacht is, ongeveer 3 uur. Roer af en toe en vul vocht aan indien nodig.
- Proef en breng op smaak. Serveer met friet, aardappelpuree of stoofpeertjes en een lepel grove mosterd.
Tip: Gebruik je de kant-en-klare Stoofvlees kruidenmix, neem dan circa 20 g per kilo vlees. De mix kan zout bevatten, proef dus eerst voor je extra zout toevoegt.
- name: Stoofvlees met kruiden
- prepTime: PT20M
- cookTime: PT3H
- recipeIngredient: 1 kg runderstoofvlees in blokken | 3 uien, in halve ringen | 2 tenen knoflook, fijngehakt | 2 laurierblaadjes | 1 tl gedroogde tijm | 1 tl gedroogde rozemarijn | 2 kruidnagels | 1 tl paprikapoeder | 1 tl komijnpoeder | 1 tl uienpoeder | 1 tl knoflookpoeder | Zout en zwarte peper naar smaak | 2 el bloem | 2 el olie of roomboter | 500 ml runderbouillon | 1 el grove mosterd, plus extra voor erbij | Optioneel 250 ml donker bier voor extra diepte | Optioneel 20 g Stoofvlees kruidenmix van Van Beekum Specerijen ter vervanging van de losse kruiden
- recipeInstructions: Dep het vlees droog en bestrooi met zout, peper en bloem. Verhit olie of boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit ui en knoflook 3 tot 4 minuten in het achtergebleven vet. Voeg laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagel, paprikapoeder, komijn, uienpoeder en knoflookpoeder toe en bak kort mee. Blus af met bouillon en eventueel bier. Roer de mosterd erdoor en leg het vlees terug in de pan. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan zachtjes stoven tot het vlees boterzacht is, ongeveer 3 uur. Roer af en toe en vul vocht aan indien nodig. Proef en breng op smaak. Serveer met friet, aardappelpuree of stoofpeertjes en een lepel grove mosterd.
- recipeYield: 4 personen
- recipeCategory: Hoofdgerecht
- image: https://ls.codetech.nl/shops/265166/files/442647587/1250x434x1/welke-kruiden-bij-stoofvlees.jpg
Recente artikelen

Appel Kaneel Cake met Speculaaskruiden: Het Beste Recept voor een Klassieker

Paella – Authentiek Spaans Paella Recept met Paella kruidenmix

Fattoush Recept: Libanese Salade met Sumak kruiden

Welke kruiden bij champignonsoep? Ontdek de beste smaakmakers
