Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

24 april 2023

5 Tips voor het bereiden van een gezonde barbecue

Barbecuen is een heerlijke manier om van de buitenlucht te genieten en te genieten van een lekker stukje vlees, vis of groenten. Maar vaak worden barbecuegerechten geassocieerd met ongezond en calorierijk voedsel. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn! Met een paar eenvoudige aanpassingen kunt u gezonde en smakelijke gerechten bereiden op de grill. In deze blog geven wij u 5 tips voor het bereiden van gezonde barbecuegerechten.

  1. Kies mager vlees

Vlees of eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding en een essentieel onderdeel van een barbecuegerecht. Kies voor mager vlees zoals kipfilet, kalkoen, vis of mager rundvlees. Vermijd bewerkt vlees zoals worstjes en hamburgers, deze bevatten vaak veel vet en zijn hoger in calorieën. 

  1. Grill groenten

Groenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding en kunnen perfect worden bereid op de barbecue. Grill groenten zoals paprika, courgette, aubergine, champignons en uien voor een heerlijke smaak en textuur. Voeg wat kruiden en specerijen toe voor extra smaak.

  1. Maak gebruik van kruidenmixen

Kruidenmixen zijn een geweldige manier om smaak toe te voegen aan uw barbecuegerechten en tegelijkertijd de calorieën laag te houden. Kies voor kruidenmixen zonder suikers en die vooral bestaan uit kruiden en specerijen. Wil je helemaal gezond gaan? Kies dan voor een BBQ kruidenmix zonder zout.

  1. Vermijd mayonaise

Moet toegeven, dit is een lastige. Maar het beste kun je als je echt gezond wilt barbecueën sauzen vermijden. Vooral sauzen op basis van mayonaise bevatten erg veel vet en calorieën. Wil je toch een saus toevoegen? Gebruik dan de teriyaki saus van Van Beekum Specerijen. Die bevat verhoudingsgewijs erg weinig vet en calorieën.  

  1. Voeg fruit toe

Fruit is een geweldige manier om smaak en voeding toe te voegen aan uw barbecuegerechten. Voeg fruit toe zoals ananas, perzik of nectarine voor een zoete smaak en textuur. Snijd het fruit in plakjes en grill deze kort op de barbecue. Voeg het toe aan salades of serveer als bijgerecht.

Aan de slag met een gezonde barbecue!

Gezond barbecueën hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze 5 tips kunt u gezonde en smakelijke gerechten bereiden op de grill. Kies magere eiwitten, grill groenten, maak gebruik van gezonde kruidenmixen, vermijd toegevoegde vette sauzen en voeg fruit toe voor extra smaak en voeding. Probeer deze tips uit en geniet van een gezonde en smakelijke barbecue!