Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 11 september 2023

De kracht van pittige kruiden: ontdek onze favorieten!

Kruiden zijn de geheime wapens van elke keuken. En pittige kruiden voegen nou net die onmiskenbare kick toe aan je gerechten. Of je nu van een subtiel tintje pittigheid houdt of een waaghals bent op het gebied van smaak, pittige kruiden hebben voor ieder wat wils. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van pittige kruiden, en delen we enkele van onze favorieten die je vindt bij Van Beekum Specerijen.

Wat zijn pittige kruiden?

Pittige kruiden zijn specerijen en kruiden die een scherpe, prikkelende smaak toevoegen aan gerechten. Ze variëren van mild tot extreem heet, afhankelijk van je smaakpapillen en de hoeveelheid die je gebruikt. Sommige pittige kruiden, zoals chilipepers, zijn ook bekend om hun gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van de stofwisseling en het versterken van het immuunsysteem.

Soorten pittige kruiden en specerijen

1. Chilipeper poeder

Chilipeper poeder is een van de meest veelzijdige pittige kruiden. Het kan worden toegevoegd aan soepen, sauzen, marinades en zelfs aan chocoladedesserts voor een onverwachte twist. Het geeft niet alleen een heerlijke scherpte, maar voegt ook een diepe, rijke smaak toe aan je gerechten.

2. Cayennepeper

Cayennepeper staat bekend om zijn intense hitte. Een kleine hoeveelheid is vaak al voldoende om een gerecht flink op te peppen. Het wordt vaak gebruikt in hartige gerechten, maar kan ook een interessante toevoeging zijn aan zoete lekkernijen, zoals brownies.

3. Spicy chipote mix

Deze Spicy Chipotle peper mix is de nieuwste BBQ mix van Van Beekum Specerijen. Met topkwaliteit ingrediënten zoals chipotle peper, paprikapoeder gerookt, chillies, peper, gember en koriander zorgt deze kruidenmix voor een flinke pittige smaak boost. In onze mix zit échte chipotle peper en dat verschil proef je!

Van Beekum Specerijen Spicy Chipotle Mix

4. Zwarte Peper

Hoewel zwarte peper niet zo heet is als sommige andere kruiden op deze lijst, voegt het een aangename scherpte toe aan tal van gerechten. Bovendien heeft het tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van de spijsvertering en het stimuleren van de stofwisseling.

Onmisbaar in iedere keuken

Pittige kruiden zijn een onmisbaar onderdeel van elke keuken. Ze voegen niet alleen smaak toe, maar kunnen ook een gerecht naar een hoger niveau tillen. Bij Van Beekum Specerijen vind je een uitgebreide selectie pittige kruiden die aan al je culinaire behoeften voldoen. Probeer ze uit en ontdek nieuwe smaken die je gerechten zullen transformeren!

Disclaimer: Het gebruik van pittige kruiden moet met mate gebeuren, afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeuren en tolerantie voor pittigheid.

De spicy kruiden van Van Beekum Specerijen

Bij Van Beekum Specerijen zijn we gepassioneerd door smaak. Onze uitgebreide collectie van hoogwaardige specerijen en kruiden biedt voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar pittige kruiden voor een pikant gerecht of naar andere smaakmakers om je culinaire creaties te verrijken, bij ons ben je aan het juiste adres. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek de wereld van smaak die we te bieden hebben!