
De allerlekkerste gehaktbal maak je samen met Van Beekum Specerijen. We hebben een breed scala aan kant en klare mixen zoals Oma's gehaktmix of de gehaktkruiden zonder zout. Maar hoe leuk is het om zelf een gehaktbal te maken? Wij hebben een mooi recept voor je uitgewerkt waarmee je je gehakt een fantastische smaakboost geeft.
Gehaktkruiden maken
Wat heb je nodig voor het maken van je eigen gehaktkruiden:
- 1 deel zout
- 2 delen witte peper
- 1 deel paprikapoeder
- 1 deel gember gemalen
- 1 deel kruidnagel gemalen
- 1 deel koriander gemalen
- 1 deel uienpoeder
- 1 deel knoflookpoeder
- 1 deel peterselie 2 -4 mm
Ja kan de mix zo gebruiken maar wij raden aan om ook nog een deel paneermeel en een eitje toe te voegen voor de binding, sappigheid en stevigheid van de bal.
Gebruik ongeveer 1 eetlepel van deze mix per 500 gram gehakt. Smakelijk eten!