Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 11 februari 2019

Spareribs maken volgens de 3-2-1 methode

De meeste van onze volgers hebben het waarschijnlijk al opgemerkt, sinds kort hebben we bij Van Beekum Specerijen een Big Green Egg in het bezit. Vanaf nu gaan we met regelmaat BBQ recepten plaatsen gemaakt met onze producten. Deze week: Spareribs!

Om maar gelijk goed te beginnen hebben we dit weekend ribs gemaakt met onze Dry Rub all use en de Smokey bbq saus volgens de 3-2-1 methode.

Belangrijk bij de 3-2-1 methode

De 3-2-1 methode voor spareribs is de meest gebruikte methode om spareribs te garen. Het staat voor tijdsdelen in verhouding tot elkaar. Het hoeft dus niet zo te zijn dat de ribs 3, 2 en 1 uur garen. Het kan, afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de ribs net zo goed 1,5 uur, 1 uur en een half uur zijn.

Ingrediënten

Bereiding van de Ribs

  1. Verwijder het vlies aan de holle kant van je ribs. Dit gaat eenvoudig en makkelijk als je een lepel gebruikt om achter het vlies te komen.
  2. Wrijf de spareribs in met de sparerib kruidenmix of de rub middle east. Voor beide mixen raden wij een gebruik aan van 30 gram per kilo spareribs. Maar bij Ribs kun je ook gewoon lekker royaal insmeren, dat komt ongeveer op hetzelfde neer namelijk.
  3. Maak je bbq klaar voor indirect grillen. Plaats een lekbak onder je rooster en vul deze met water. Voeg  het appel rookhout toe als de kolen heet zijn.

  4. Zorg ervoor dat je bbq op een temperatuur van ongeveer 115 tot 125 graden komt.
  5. Ondertussen heeft de rub mooi even de tijd gehad om in het vlees te trekken. Sommige laten de rub een hele nacht in trekken zodat de rub er echt helemaal intrekt maar een uurtje is eigenlijk wel genoeg.
  6. Plaats de ribben op het rooster. Wil je een grote hoeveelheid ribben tegelijk maken? Maak dan gebruik van een rib rekje.
  7. Haal de ribben van de bbq, pak ze in met aluminium folie of butcher paper en schenk er wat opgewarmde appelsap overheen. De zuren in het sap en het inpakken zorgen ervoor dat de spareribs in deze fase super mals worden. Leg de ribs terug op de bbq en laat ze twee uur ‘stomen’ in het folie of de butcher paper.  8. Na 2 uur haal je de spareribs weer uit het folie voor de laatste fase. In deze fase gaan we de malse spareribs weer iets meer bite en korst geven door ze nog een uurtje te roosteren en af te lakken met de sparerib marinade zoet uit het pakket. Breng twee keer een mooi laagje aan.  9. Haal de ribs van de bbq af, laat ze 10 minuten rusten onder folie en eetsmakelijk!

Boodschappenlijstje bij Van Beekum Specerijen