Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 6 september 2022

Welke kruiden in nasi?

Nasi is zo een beetje het meest populaire Indonesische gerecht van Nederland. Nasi staat bij veel Nederlanders wekelijks op het menu. Het meest belangrijke ingrediënt van een smaakvolle nasi zijn de kruiden en specerijen. Wil jij weten welke kruiden en specerijen er in een heerlijke nasi zitten? Je leest het in deze blog!

Kruiden in de nasi

Maak de lekkerste nasi door zelf kruiden en specerijen toe te voegen. Kruiden en specerijen die passen bij nasi zijn:

Recept: gebruik van bovenstaande ingrediënten gelijke delen en meng alles samen. Gebruik tussen de 8 en 10 gram van je zelfgemaakte kruidenmix per kilo nasi. Je kan zelf eventueel nog zout toevoegen (5 tot 10 gram per kg nasi).

Kruidenmix voor nasi

Wil je liever een kant-en-klare kruidenmix gebruiken voor het maken van nasi maar wil je niet telkens van die kleine zakjes kopen? Kies dan voor de nasi melange van Van Beekum Specerijen. Met onze heerlijke kruiden voor nasi geef je jouw rijstgerechten een ongekende smaakboost. Deze kant-en-klare kruidenmix kun je direct met je nasi mengen. Zo zet je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Je kunt deze melange natuurlijk ook voor nasi goreng of bami gebruiken.

Nasi maken met de Nasi Melange

Wij adviseren je om ongeveer 25 gram nasi kruiden per 1000 gram rijst te gebruiken. Zo maak je zelf de lekkerste nasi, bami of nasi goreng. Je kunt natuurlijk altijd naar smaak wat meer kruiden toevoegen. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke kruidige maaltijd.

Ketjap manis bij Nasi

Om je nasi een extra smaak boost te geven blus je op het eind de nasi af met een scheut ketjap manis. De ketjap manis van Van Beekum Specerijen bevat de ouderwetse dikke structuur die je van een originele ketjap mag verwachten.

Aan de slag met kruiden voor nasi

Je weet nu met welke losse kruiden en specerijen, welke kruidenmix en met welke ketjap jij de lekkerste nasi bereid. Laat je ons weten hoe het smaakte? Succes!