Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 24 februari 2022

Welke kruidenmixen gebruik je bij de bbq?

Barbecuen is letterlijk en figuurlijk hot in Nederland. Sinds de kamado zijn intrede heeft gedaan in de Nederlandse tuinen is de vraag naar kruidenmixen voor de BBQ en andere smaakmakers voor tijdens het barbecuen explosief gestegen. Maar wat voor kruidenmixen gebruik je nou tijdens de BBQ en waarvoor? In deze blog leggen wij het je uit. 

Soorten kruidenmixen voor de BBQ

Je hebt verschillende soorten kruidenmixen die je kan gebruiken tijdens het barbecuen. De ene mix is juist geschikt voor de methode Hot and Fast (steaks, satestokjes, biefstuk) en de andere mix is meer geschikt voor de Low en Slow techniek (pulled pork, spareribs, shortribs).

Dry Rubs

Een bekende kruidenmix die je gebruikt tijdens het BBQ’en en waar je vast wel eens iets over hebt gehoord of gelezen is de Dry Rub. Een Dry rub bestaat uit een nauwkeurig berekende hoeveelheid zout en suiker in combinatie met verschillende kruiden en specerijen. Op de pagina van ons dry rub pakket kun je onze vier meest populaire bbq rubs bestellen en lees je een uitgebreide uitleg over de werking van zo’n dry rub.

Een dry rub gebruik je onder andere bij BBQ gerechten als:

  • Pulled pork ;
  • Spareribs ;
  • Short ribs ;
  • Andere low en slow bereidingen.

BBQ kruidenmixen voor hot en fast

Als je hot en fast gaat bbq’en gebruik je liever geen dry rub. Bij temperaturen boven de 200 graden kan de suiker dan namelijk snel aanbranden. Een goed voorbeeld van een hot en fast bereiding is een ribeye of een biefstuk. Speciaal voor dit soort stukken vlees hebben wij kruidenmixen ontwikkeld als de:

BBQ kruidenmixen voor specifieke bbq bereidingen

Soms vraagt een specifiek stuk vlees of vis voor een nauwkeurig uitgedokterde kruidenmix. Bij Van Beekum Specerijen hebben wij een aantal van dit soort speciale mixen ontwikkeld zoals:

Bijzondere kruidenmixen voor de BBQ

Wil je eens iets bijzonders gebruiken om een compleet nieuwe smaaksensatie te beleven? Gebruik dan eens onze rub middle east of rub mediterranean.

BBQ kruidenmixen voor vis

Vis van de BBQ wordt steeds populairder. Om je visgerecht van de BBQ af te maken gebruik je de volgende kruidenmixen:

Gebruik een oliemarinade tijdens het BBQ’en

Uniek bij Van Beekum Specerijen en zeker de moeite waard om in huis te halen zijn onze olie marinades. Een olie marinade is eigenlijk een kruidenmix al aangemaakt met olie. Een olie marinade is makkelijker te verdelen. Dit zijn onze meest verkochte olie marinades

Sauzen voor bij de BBQ

Om je BBQ echt te laten slagen zorg je dat je de juiste sauzen erbij serveert. Deze sauzen raden wij aan om in huis te halen wanneer je de BBQ aansteekt:

Aan de slag met barbecue smaakmakers

Jij weet nu welke kruidenmixen je nodig hebt voor een geslaagde BBQ. Wil je aan de slag met de producten die we in deze blog besproken hebben? Klik dan op de afbeeldingen, de links of maak gebruik van onze zoekfunctie op de website. Succes en eetsmakelijk!