Foelie gemalen
Foelie gemalen is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij zachte smaak. Het aroma is erg sterk en komt goed tot zijn recht in zowel zoete als hartige gerechten. Wist je dat foelie van dezelfde boom komt als nootmuskaat? Van de pit maken we nootmuskaat en de soort van schil die daar omheen zit maken we foelie van. De smaken komen ook een beetje overeen.
Waar komt het vandaan?
De Foelie van Van Beekum Specerijen is afkomstig uit Ambon en de Banda eilanden in Indonesië.
Foelie gebruiken
Zoals we net aal aangaven is deze specerij breed inzetbaar en volgens ons echt een essential in je voorraad kast. Om je wat inspiratie te geven, je kunt foelie gebruiken:
- Om een warme en scherpe smaak te krijgen.
- Samen met vlees als een runderlapje.
- Soepen.
- Gehakt.
- In taarten.
- groenteschotels.
Foelie kopen bij Van Beekum
Wanneer je foelie koopt bij Van Beekum weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit. Onze producten worden alleen verkocht als ze onze strenge kwaliteitseisen doorstaan. Meer dan 50.000 tevreden klanten gingen je al voor en door een groot deel van deze klanten worden bij beooreeld met een 9,6! Bestel vanaf vandaag je kruiden bij de specialist en zie wat topkwaliteit kruiden kunnen doen voor jouw gerecht. We verpakken jouw product afhankelijk van je keuze in een mooie strooibus of een stevige zak.
Voedingswaarde foelie gemalen
Ingrediënten: kruiden en specerijen (foelie)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 2332 | KJ |
Energie | 561 | kcal |
Vetten | 32,4 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 9,5 | g |
Koolhydraten | 50,5 | g |
- waarvan suikers | 0,0 | g |
Vezels | 20,2 | g |
Eiwitten | 6,7 | g |
Zout | 0,2 | g |
De beste dan om foelie gemalen te kopen is vandaag!