Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Over ons

Van Beekum Specerijen is een producent en groothandel in Kruiden en Specerijen sinds 1908. Sinds 2013 verkopen wij ons complete assortiment ook online aan zowel de particulier en professional. Van Beekum Specerijen levert alleen topkwaliteit producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Je producten worden altijd netjes verpakt in een strooibus of zak. Bestel je voor 23:59 dan versturen wij je pakketje dezelfde dag nog*. Bij vragen krijg je altijd direct antwoord op je vraag!

Van Beekum Specerijen geschiedenis

Oprichting Van Beekum Specerijen
Van Beekum Specerijen begon in 1908 met het verkopen van slagerij-inrichtingen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het door een van de kleinzonen van de oprichter omgetoverd tot een groothandel in kruiden en specerijen. Het slagersnetwerk werd vanaf nu ingezet om kruiden en specerijen aan te leveren in plaats van inrichtingen. Een persoonlijke benadering en het produceren en leveren van premium kwaliteit producten waren toen al de kenmerken van Van Beekum Specerijen. Tot 2004 bleef het bedrijf in handen van de familie van Beekum. 

De overname
In 2004 werd het bedrijf overgenomen door Edwin van Beekhuizen. Jarenlang had Edwin van Beekhuizen samen met zijn vrouw een slagerij in Harderwijk. ‘Mijn familie en die van mij vrouw zaten allemaal in dat wereldje’. Toch ging Edwin op zoek naar iets anders, buiten het slagersleven. ‘Wij waren met de slagerij al klant bij Van Beekum Specerijen en de toenmalige eigenaar Hans van Beekum ging met pensioen. Toen kreeg ik de kans om Van Beekum over te nemen. Het bedrijf verhuisde van Hilversum naar Hierden’.

Groei
Na de overname van Edwin veranderde er wel wat binnen het bedrijf. Er werd weer actief gedaan aan verkoop, nieuwe kruidenmixen ontwikkeld en opengestaan voor uitbreiding en constante verbetering. Al snel werd het bedrijfspand in Hierden te klein en verhuisde het bedrijf naar het industrieterrein in Ermelo.

Nieuwe generatie
Door deze groei kon Edwin wel wat extra hulp gebruiken en gelukkig stond zijn jongste zoon Arne van Beekhuizen te popelen om te beginnen. Arne houdt zich in het begin bezig met alle facetten binnen het bedrijf en heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt binnen Van Beekum Specerijen. Arne ronde zijn opleiding af om vervolgens fulltime aan de slag te gaan bij Van Beekum Specerijen. Tegenwoordig ligt de focus voor Arne op de kwaliteit, interne processen en de sales. 'Kwaliteit en voedselveiligheid staat bij Van Beekum Specerijen boven aan en onze certificering laat zien dat wij dit uiterst serieus nemen' aldus Arne.

Webshop
Sinds 2013 beschikt Van Beekum Specerijen over een moderne webshop waarop ook consumenten en professionals online de kruiden en specerijen van Van Beekum Specerijen kunnen bestellen. Een idee van oudste zoon Chris van Beekhuizen. 'Ik wilde altijd al graag ondernemen en zag veel potentie in het online verkopen van kruiden en specerijen. Ik had op dat moment een studiepauze en vroeg aan mijn vader of ik voor Van Beekum Specerijen een webshop mocht gaan opzetten.’

Edwin vond dit een goed idee en gaf Chris de ruimte en mogelijkheid om zijn idee uit te werken. Edwin kan zich de eerste weken van de website nog goed herinneren. ‘Het is dan toch maar afwachten of er ook echt daadwerkelijk wat besteld gaat worden.’ Gelukkig kwamen de eerste bestellingen al snel binnen wat er uiteindelijk tot leidde dat Chris een studie is gaan volgen op het gebied van Digitale Media en Communicatie. ‘Ik werd gegrepen door het online verkopen en wilde hier graag meer over leren om vervolgens toe te kunnen passen op onze eigen website. In 2016 hebben we de site compleet vernieuwd, het assortiment flink uitgebreid, kleinere potten toegevoegd, veel aan online marketing gedaan en zijn we nog actiever op social media.’  

V.l.n.r. Chris, Edwin en Arne

Van Beekum Specerijen in het nieuws

Lees hier het stuk over onze verhuizing van Ermelo naar Harderwijk in 2020 op de website van Harderwijkse Zaken.

Lees hier het stuk over ons als familiebedrijf in de Stentor.

Lees hier het stuk over onze verhuizing naar de Morsestraat in 2024

Van Beekum Specerijen

Let op: Wij hebben geen winkel. Ophalen is pas mogelijk nadat de order online is geplaatst en betaald.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons

+31 341 426 526

+31 341 426 526

Social media

Volg ons op Social Media

9,6Review LogoWij scoren een 9,6 op Webwinkelkeur

Van Beekum Specerijen

Morsestraat 16
3846 CW Harderwijk
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW: NL857677305B01
KVK: 68986718