Venkelzaad gemalen
Venkelzaad (Foeniculum vulgare) gemalen is groen tot bruingeel van kleur, en lijkt qua smaak en geur enigszins op anijs. Venkelzaad wordt gebruikt voor het inmaken van onder andere augurken, haring, komkommer en uien. Daarnaast wordt venkel veel gebruikt in brood, soep en in visgerechten. Venkelzaad gemalen wordt veel gebruikt in diverse sauzen. De bekendste toepassingen zijn pizzasaus en peperoni. Sinds het gebruik op de pizza bekend is geworden is het gebruik van venkel in de VS verdubbeld. Na het nuttigen van een maaltijd bevordert venkel de spijsvertering en verfrist het de adem.
Venkelzaad gemalen gebruiken in de keuken
Venkel is zeer breed toepasbaar wij geven je een aantal suggesties:
- Stoofschotels
- Vlees
- Kip
- Sauzen
- Dressings
- Salades
- Omelet
- Wat maak jij met gemalen venkel?
Land van herkomst
Venkelzaad gemalen van Van Beekum Specerijen komt uit Turkije.
Venkelzaad gemalen kopen
Heb je vragen over gemalen venkel of over andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over venkel gemalen en onze andere producten. Je venkel gemalen wordt zorgvuldig verpakt in een hersluitbare strooibus of een zak en netjes verzonden. Venkel kopen was nog nooit zo makkelijk.
Voedingswaarde venkelzaad gemalen
Ingrediënten: kruiden en specerijen (venkel)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
1350 |
KJ |
Energie |
327 |
kcal |
Vetten |
14,9 |
g |
- waarvan verzadigde vetzuren |
0,5 |
g |
Koolhydraten |
12,5 |
g |
- waarvan suikers |
0,0 |
g |
Vezels |
39,8 |
g |
Eiwitten |
15,8 |
g |
Zout |
0,2 |
g |