Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 8 april 2019

De Dry Rub Middle East

Je ontvangt hem deze week gratis bij elke bestelling: De Dry Rub Middle East van Van Beekum Specerijen. Hoe de mix is ontstaan, wat er in zit en waarvoor je hem gebruikt lees in deze Beekum Blog.

Ontstaan
Onze traditionele Dry Rubs zijn op het moment van schrijven ongeveer 3 jaar oud en staan al bij menig fanatieke BBQ'er op de planken. Wij vonden het tijd worden voor iets nieuws en wilde de smaak van het Midden Oosten naar Nederland halen. Zo onstond het idee voor de 'Rub Middle East' en gingen we op zoek naar de juiste samenstelling.

De samenstelling
De mix is helemaal puur. Geen toegevoegde smaakversterkers en of e-nummers. Pure kruiden, specerijen, zout en suiker. De smaakmakers in deze mix zijn: piment, komijnzaad, sumak, kaneel, kurkuma, gemberpoeder, paprika (gerookt), cayennepeper, peper, koriander, knoflookgranulaat. Verder is er ook nog sesamzaad toegevoegd wat vooral zijn werking heeft op het uiterlijk van de mix.

Toepassing
De mix doet het goed op vrijwel alle stukken vlees en vis. Maar gebruik het zeker ook eens op aardappeltjes en groenten. Toch vinden wij deze mix het best bij kip, lam en varkensvlees passen. Gebruik ongeveer 25 tot 30 gram per kg vlees voor de optimale smaaksensatie.

De mix bestellen
Het proefzakje is ongeveer goed voor een halve kilo vlees. Mocht je wat meer willen gaan maken dan is de Dry Rub middle East hier verkrijbaar. Wij raden aan om direct voor het Dry Rub pakket 2019 te gaan. Zo scoor je de middle east en de andere nieuwste rub van Van Beekum in één keer tegen een gereduceerde prijs!