Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

24 april 2023

Gids voor het bereiden van de perfecte steak op de BBQ

Een heerlijke steak van de barbecue is een van de meest klassieke gerechten die je kunt serveren tijdens een zomerse BBQ. Maar hoe bereid je nu eigenlijk de perfecte steak op de BBQ? In deze blog leer je alles over de juiste technieken en benodigdheden om de meest malse en smaakvolle steak op tafel te zetten.

Kies de juiste steak

De kwaliteit van het vlees dat je gebruikt is cruciaal voor de smaak van je steak. Kies daarom altijd voor een dik stuk vlees van goede kwaliteit, bijvoorbeeld een entrecote, ribeye of t-bone steak. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het op de BBQ legt.

Voorbereiding en kruiden

Voordat je de steak op de BBQ legt, is het belangrijk om het vlees goed te kruiden. Dit kan bijvoorbeeld met de Argentina Steak Mix van Van Beekum Specerijen. Zorg ervoor dat je de kruiden goed in het vlees masseert voor een optimale smaakbeleving.

De perfecte temperatuur

Een van de belangrijkste aspecten van het bereiden van de perfecte steak is de temperatuur van de BBQ. Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is voordat je de steak erop legt, dit kun je controleren met een BBQ thermometer. Voor een medium-rare steak is een temperatuur van 54-57 graden Celsius ideaal. De kerntemperatuur meet je met een kerntemperatuur meter.

Het grillen van de steak

Leg de steak op de BBQ en sluit de deksel. Laat de steak 2-3 minuten liggen en draai deze dan om. Herhaal dit proces totdat de steak de gewenste gaarheid heeft bereikt. Gebruik een tang om de steak om te draaien, nooit een vork, anders verlies je sappen en wordt de steak droog.

Rusten en serveren

Als de steak de juiste gaarheid heeft bereikt, haal deze dan van de BBQ af en laat hem nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor blijven de sappen in het vlees behouden en wordt de steak nog malser. Serveer de steak vervolgens met een frisse salade en gegrilde groenten voor een perfecte BBQ-maaltijd.

Aan de slag!

Met deze tips en technieken ben je in staat om de perfecte steak op de BBQ te bereiden. Door te kiezen voor een kwalitatief stuk vlees, het goed te kruiden en te grillen op de juiste temperatuur, zal je elke keer weer de meest malse en smaakvolle steak op tafel zetten.