Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Door Van Beekum Specerijen, 29 januari 2019

Vloeibare rook - creëer een instant rooksmaak zonder te roken

Gerechten een rooksmaak geven zonder het daadwerkelijk te hoeven roken? Het kan met vloeibare rook en het is ook nog eens 100% natuurlijk. In deze blog lees je hoe dit gemaakt wordt en waarvoor je het kan gebruiken.

 

Liquid smoke
Rookaroma vloeibaar wordt ook vaak liquid smoke genoemd. Hoewel het allesbehalve natuurlijk klinkt, is dat het toch wel. De ingrediënten zijn water en rook. Liquid smoke geeft direct een rokerige smaak aan een gerecht. Ideaal voor het zelf maken van sauzen bijvoorbeeld. Je hoeft slechts een heel klein beetje liquid smoke te gebruiken om het smaakeffect te krijgen alsof je gerecht uren in een rookoventje heeft gestaan. Je kan het dus ook gebruiken om bijvoorbeeld pulled pork uit de oven toch een rooksmaak te geven.

Onze vloeibare rook (rookaroma vloeibaar) wordt geproduceerd d.m.v. condenseren van rook verkregen door gecontroleerde pyrolyse van enkel hardhout (eike- en beukehout).


Rooksmaak uit een flesje? Hoe dan?

Vloeibare rook wordt geproduceerd door houtsnippers te verbranden en hiervan de rook (condens) op te vangen. In onderstaande afbeelding wordt dit proces uitgelegd:

Kort samengevat: De houtsnippers worden verbrand en de condens die bij de verbranding tot stand komt wordt opgevangen. Deze condens wordt gefilterd en dan heb je pure vloeibare rook. Dit is een soort pasta en zeer sterk van smaak en geur. Om het doseerbaar en geschikt te maken voor consumptie wordt het nog verdund met water.

In deze afbeelding wordt het rookaroma uiteindelijk gebruik in een vernevelingssysteem. Onze vloeibare rook is dus al verdund en daarom direct te gebruiken. Let wel op: Rookaroma heeft een zeer sterke geur en smaak. Een klein druppeltje is soms al voldoende om je gerecht op smaakt te brengen.

 

Gebruiken

Een rooksmaak toevoegen aan gerechten is nu dus een fluitje van een cent geworden met onze liquid smoke. Gebruik het bijvoorbeeld bij:

  • Vegetarische gerechten (onze vloeibare rook is 100% vegan)
  • Zalm
  • Steak
  • Salades
  • Hamburgers
  • Tofu gerechten

Bestellen?

We hebben onze liquid smoke verpakt in 2 verschillende flesjes. Je kan kiezen uit 1000 ml of 500 ml. Die van 500 ml bestel je al voor € 8,99. Onze rookaroma vloeibaar heeft in tegenstelling tot veel commerciele liquid smokes de echte authentieke rooksmaak die je ook zou krijgen na een lange rook sessie op de BBQ of rookkast. Bestel kan via deze link: https://www.vanbeekumspecerijen.nl/rookaroma-vloeibaar.html

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »