Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
9,6/10 Webwinkelkeur ✔
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
9,6/10 Webwinkelkeur ✔

Door Van Beekum Specerijen, 28 juli 2025

Hollands AGV Recept

Een bord dampende aardappels, sperziebonen en een stevige gehaktbal. Oer-Hollands, simpel en altijd goed. In dit recept geef je deze klassieker een moderne draai door alles op smaak te brengen met de AGV kruidenmix van Van Beekum. Deze complete kruidenmix zorgt voor gemak en gegarandeerd resultaat, zonder dat je losse potjes hoeft te combineren.

Wat is een AGV-maaltijd?

AGV staat voor Aardappels, Groenten en Vlees. Deze traditionele maaltijdvorm is al tientallen jaren niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het is eenvoudig, voedzaam en ideaal voor gezinnen, drukke doordeweekse dagen of gewoon voor wie van eerlijk eten houdt.

In dit recept gaan we voor kruimige aardappels, beetgare sperziebonen en een klassieke gehaktbal – allemaal op smaak gebracht met één mix.


Recept: Aardappels, Groenten en Vlees met AGV kruidenmix

Voor twee personen heb je het volgende nodig:

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olie of boter om in te bakken
  • 21 gram AGV kruidenmix van Van Beekum (10 gram voor aardappels, 6 gram voor groenten, 5 gram voor vlees)

Bestel hier!

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af, voeg een klontje roomboter toe en stamp ze grof. Meng er 10 gram AGV kruidenmix doorheen en houd warm.

Kook de sperziebonen in ruim water met een snuf zout beetgaar in 8 tot 10 minuten. Giet ze af en roer er 6 gram AGV kruidenmix door voor directe smaak.

Meng het rundergehakt met het ei, het paneermeel en 5 gram AGV kruidenmix. Vorm er twee stevige gehaktballen van. Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de gehaktballen in 15 minuten rondom bruin en gaar.

Serveren

Verdeel de aardappels over twee borden. Leg de sperziebonen ernaast en serveer de gehaktbal erbij. Lepel eventueel wat jus van het bakvet over het geheel voor extra smaak. Serveer met augurk, piccalilly of mosterd naar wens.


Waar gebruik je de AGV kruidenmix voor?

ToepassingHoeveel AGV kruidenmix gebruikenOpmerking
Gekookte aardappels15-20 gram per kiloDoor de aardappels stampen of erover strooien
Groenten (gekookt of gewokt)15-20 gram per kiloDirect na afgieten of bij het wokken toevoegen
Gehakt/gehaktballen15-20 gram per kiloBij de bereiding van het rauwe gehakt toevoegen
Vlees (gebakken, gegrild)15-20 gram per kiloVooraf inwrijven of tijdens het bakken gebruiken
Ovenschotels15-20 gram per kiloDoor het gehakt of over de aardappel-/groentelaag strooien

Veelgestelde vragen

Wat is er anders aan de AGV mix van Van Beekum?
De mix is zorgvuldig samengesteld om zowel aardappels, groenten als vlees optimaal op smaak te brengen. Eén mix, drie toepassingen.

Kan ik deze maaltijd voorbereiden?
Ja, je kunt de aardappels en gehaktballen van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Ook geschikt om in te vriezen.

Welke groenten kan ik nog meer gebruiken?
Broccoli, bloemkool, wortelen of spitskool zijn uitstekende alternatieven. Gebruik telkens dezelfde dosering van de AGV mix.

Is deze maaltijd geschikt voor kinderen?
Zeker. De smaak is toegankelijk en mild. Je kunt de hoeveelheid kruiden eventueel iets verminderen voor jonge kinderen.


Bestel direct de AGV kruidenmix van Van Beekum

Maak het jezelf makkelijk en geef jouw AGV-maaltijd direct de juiste smaak. Bestel de AGV kruidenmix eenvoudig via onze webshop:

Bestel hier!

ChatGPT zei:

  • name: Simpel en lekker AGV‑recept met smaak
  • prepTime: PT8M
  • cookTime: PT?M
  • recipeIngredient: 400 g aardappels | 200 g sperziebonen | 2 gehaktballen (rundergehakt) | 1 tº paprikapoeder | ½ tº knoflookpoeder | snuf tijm | snuf nootmuskaat | zout | peper | boter of olie
  • recipeInstructions: 1. Schil en snijd de aardappels, kook ze 8 min voor, bak ze goudbruin met olie en paprikapoeder, knoflookpoeder en tijm. 2. Kook de sperziebonen 6 min beetgaar, giet af, voeg boter en nootmuskaat, zout en peper toe. 3. Meng gehakt met zout, peper, mosterd, ui en peterselie, draai ballen, bak ze rondom bruin en gaar in boter. Serveer alles samen.
  • recipeYield: 2 personen
  • recipeCategory: Hoofdgerecht
  • image: https://ls.codetech.nl/shops/265166/files/480373236/1250x434x1/hollands-agv-recept.jpg

Laat een reactie achter

* Verplichte velden