Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
9,6/10 Webwinkelkeur ✔
Bekijk alle categorieën
0

Maak kans op een Kamado t.w.v. €1299 bij een order boven de €50.Maak kans op een Kamado t.w.v. €1299 bij een order boven de €50.Bekijk voorwaarden

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
9,6/10 Webwinkelkeur ✔

Maak kans op een Kamado t.w.v. €1299 bij een order boven de €50.Maak kans op een Kamado t.w.v. €1299 bij een order boven de €50.Bekijk voorwaarden

Door Van Beekum, 13 mei 2025

Pulled chicken recept – mals, sappig en boordevol smaak

Pulled chicken is het slankere, snellere en nét zo smaakvolle broertje van pulled pork. Perfect voor doordeweeks, ideaal voor op broodjes, wraps of over je favoriete loaded fries. In dit recept gebruiken we het Pulled Chicken Kruiden Pakket van Van Beekum Specerijen, met daarin een krachtige Dry Rub Kip en een sticky, lichtzoete Teriyaki Saus die alles samenbrengt.

Heb je ooit kip geproefd die zo lekker was dat je je vork even neer moest leggen om het te verwerken? Dat moment komt eraan.

Wat heb je nodig voor pulled chicken?

Voor een kilo kipfilet of kippendijen gebruik je:

  • 1 kg kipfilet of kippendijen (kippendijen geven iets meer sappigheid)

  • 40 gram Dry Rub Kip van Van Beekum Specerijen (uit het pakket)

  • Teriyaki Saus van Van Beekum Specerijen

  • 2 eetlepels olie

  • 100 ml kippenbouillon of water

  • Aluminiumfolie of een deksel

  • Optioneel: 1 eetlepel honing voor extra glans

Let op: Gebruik 40 gram dry rub per kilo kip, net als bij pulled pork. Doseren is leuk, maar we gaan voor maximaal smaakvol.

Van Beekum Specerijen Pulled Chicken Kruiden Pakket

 

 Bestel Pulled Chicken pakket

Voorbereiding: rubben en rusten

Begin met het droogdeppen van de kip. Dat klinkt technisch, maar je hebt het vast eerder gedaan. Vervolgens wrijf je de kip royaal in met de Dry Rub Kip. Zorg dat elk stukje bedekt is – geen droge hoekjes.

Laat de kip minimaal 30 minuten intrekken. Heb je meer tijd? Laat ‘m gerust een paar uur staan in de koelkast. Hoe langer, hoe dieper de smaak.

Kip garen: BBQ of oven?

BBQ-methode (voor de liefhebbers van rook en vuur)

  1. Bereid je BBQ voor op indirecte hitte en houd een temperatuur aan van 130-150°C.

  2. Voeg eventueel wat rookhout toe voor extra smaak (appel, kers of hickory zijn top bij kip).

  3. Leg de kip op het rooster, weg van de directe hitte.

  4. Sluit het deksel en laat de kip garen tot een kerntemperatuur van 72-75°C. Dit duurt meestal 45-60 minuten, afhankelijk van de dikte van de kip en de BBQ-temperatuur.

  5. Zodra de kip gaar is, pak je haar eventueel kort in aluminiumfolie en laat je haar nog 10 minuten rusten.

Pro tip: Heb je een gietijzeren pan of aluminium bak? Leg de kip daar in met een klein beetje bouillon, en zet die op het indirecte deel van je BBQ. Zo voorkom je uitdroging en krijg je sappige pulled chicken met een lichte rooksmaak.

Oven-methode (minder omkijken)

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel met een klein beetje olie en voeg 100 ml bouillon toe.

  3. Dek af met folie en gaar de kip in circa 45 minuten tot 1 uur tot hij uit elkaar valt.

Het leukste deel: shreds & saus

Haal de kip uit de pan of oven en laat haar heel even bijkomen (dat mag jij ook). Gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken. Trek, draai, scheur – dit is jouw culinaire moment.

Zodra alles mooi uit elkaar ligt, giet je er een flinke scheut van de Teriyaki Saus overheen. Wil je een sticky glans? Verwarm het geheel nog even kort met een eetlepel honing. Roer goed door zodat elke draad kip bedekt is.

Hoe serveer je pulled chicken?

Pulled chicken is zo veelzijdig dat je bijna zou vergeten dat je maar één kip hebt:

  • Pulled chicken wraps – Met sla, komkommer en een beetje sesamzaad

  • Op een broodje – Brioche, ciabatta of gewoon wit bolletje, alles werkt

  • In een bowl – Met rijst, edamame en wat verse groenten

  • Op loaded fries – Pulled chicken, teriyakisaus, bosui, en eventueel wat sriracha

Tip: Pulled chicken over? Vries het in porties in. Ideaal voor drukke dagen waarop je eigenlijk gewoon pizza zou bestellen.

Veelgestelde vragen over pulled chicken

Hoe lang kun je pulled chicken bewaren?
In de koelkast maximaal 3 dagen, in de vriezer tot 3 maanden.

Kan ik pulled chicken maken in de slowcooker?
Zeker! Doe alles in de slowcooker op low voor 4-5 uur, of op high voor 2-3 uur. Daarna shredden en saus erdoor.

Kan ik ook andere kruiden gebruiken?
Tuurlijk, in het pulled chicken pakket zit ook een japanse kip kruidenmix die perfect past bij Pulled Chicken met een Oosters tintje.


Conclusie – pulled chicken maken was nog nooit zo lekker (en makkelijk)

Met het Pulled Chicken Kruiden Pakket van Van Beekum Specerijen til je jouw pulled chicken naar het volgende niveau. De combinatie van de Dry Rub Kip en de Teriyaki Saus zorgt voor een perfecte balans tussen hartig, zoet en umami.

Of je nu een doorgewinterde keukenheld bent of voor het eerst pulled chicken probeert: dit recept is foolproof, smaakvol en stiekem ook gewoon leuk om te maken.

Probeer het zelf, en ontdek waarom dit pulled chicken recept binnenkort bovenaan je favorietenlijst staat.

 

  • name: Pulled Chicken Recept – Mals, Sappig en Boordevol Smaak
  • prepTime: PT10M
  • cookTime: PT120M
  • recipeIngredient: 1 kg kipdijfilet | 2 eetlepels Dry Rub Kip | 2 eetlepels Japanse Kipkruiden | 100 ml Smokey BBQ Saus | 100 ml Teriyaki Sesamsaus | 1 eetlepel olie
  • recipeInstructions: 1. Wrijf de kip in met de Dry Rub Kip en Japanse Kipkruiden. 2. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren. 3. Verhit olie in een pan en bak de kip kort aan. 4. Voeg Smokey BBQ Saus en Teriyaki Sesamsaus toe. 5. Laat de kip op laag vuur 1,5 tot 2 uur sudderen tot deze gaar en mals is. 6. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. 7. Meng de pulled chicken met extra saus naar smaak. 8. Serveer op broodjes, tortilla's of als bijgerecht.
  • recipeYield: 4-6 personen
  • recipeCategory: Hoofdgerecht
  • image: https://ls.codetech.nl/shops/265166/files/472763362/image.jpg

Laat een reactie achter

* Verplichte velden