Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 19 februari 2019

Zeeuws Spek maken met Van Beekum Specerijen

Zeeuws spek! Een heerlijke lekkernij die bij ons op verjaardagen vaak als eerste van het plankje verdwijnt. Wij maakte het met onze Zeeuws spek melange en legde hem daarna op de Green Egg. Hoe we precies te werk zijn gegaan en wat we hebben gebruikt lees je in deze blog.

 

Ingrediënten

  • 3 kilo buikspek
  • Nitrietzout
  • Zeeuws spek melange
  • Worcestersaus
  • Ketjap manis


Recept per kilo

 

Zeeuws spek pakket
Bestel alles wat je nodig hebt in het zeeuws spek pakket. Dit pakket is zonder de worcestersaus. Die kan je er eventueel los bij bestellen. Het is ook goed mogelijk om zeeuws spek zonder worcester te maken. Het geeft enkel een extra lekkere smaakboost.

Bestel hier het pakket!

Bereiding

  1. Maak je marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen.



  2. Snijd het stuk buikspek in vier delen en snij de delen in op de vetlaag. Als je een 'klein' stukje hebt weten te bemachtigen hoef je ze niet nog eens te verdelen.
  3. Wrijf de stukken goed in met je zojuist gemaakte marinade.



  4. Leg de stukken in het vacuüm of in een andere soort zak die je kan sluiten en leg de stukken in de koeling voor ongeveer 4 nachten. Zo lang!? Ja het liefst wel, mocht je dit nou lezen op vrijdag en zaterdagmiddag Zeeuws Spek willen maken dan kan dat wel maar als je voor de optimale smaak gaat neem je wat langer de tijd.



  5. Haal de gemarineerde stukken uit de koeling en laat het even op kamertemperatuur komen.
  6. Ondertussen heb je mooi de tijd om je bbq klaar te maken voor indirect bbq'en rond de 110 a 125 graden. Voeg wat rookhout toe aan de kolen zodat er een lekkere rooksmaak aan het Zeeuws Spek komt.
  7. Leg de stukken op de BBQ en sluit de kerntemperatuur meter aan.



  8. Wacht tot de kern 73 graden is en haal de stukken van de BBQ.



  9. Laat het even rusten
  10. Aansnijden en smullen maar!


Extra tip:

Wij vinden de buitenste krokante stukken het lekkerst. We hebben daarom sommige stukken op het laatst nog een keer in kleinere stukken gesneden en terug gelegd op de BBQ die een temperatuur had van 180 graden om ze rondom goudbruin te braden.

Boodschappenlijste bij Van Beekum Specerijen:

  • 50 gram ketjap manis
  • 35 gram Zeeuws Spek melange
  • 8 gram nitrietzout
  • 2 gram worcestersaus

Zeeuws spek pakket
Bestel alles wat je nodig hebt in het zeeuws spek pakket. Dit pakket is zonder de worcestersaus. Die kan je er eventueel los bij bestellen. Het is ook goed mogelijk om zeeuws spek zonder worcester te maken. Het geeft enkel een extra lekkere smaakboost.

Bestel hier het pakket!