Salieblad gemalen
Salie heeft een overheersend smaakkarakter en wordt gebruikt in gevogelte, lamsvlees, varkensvlees, salades en soepen. Salie is naast erg lekker ook ontzettend gezond het werkt ontsmettend en wordt wel gebruikt tegen ontstekingen van met name de slijmvliezen. Salie (Salvia officinalis) is een plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae). Salie is uitermate geschikt voor bij varkensvlees en kip. Salie is naar smaak te gebruiken en afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden. Tip van Van Beekum Specerijen: blijf altijd proeven tijdens het koken ;)!
Salieblad gemalen gebruiken in de keuken
In Nederland is salieblad nog niet zo bekend en wordt (helaas) nog niet veel gebruikt. Het geeft gerechten namelijk echt een extra dimensie en smaaksensatie. Denk bijvoorbeeld aan salie bij:
- Pizza's
- De mediterrane keuken
- Varkenslees
- Eigen mixen
- Wat maak jij met salie?
Land van herkomst
Salieblad gemalen van Van Beekum Specerijen komt uit Egypte, Polen of Turkije.
Salieblad gemalen kopen
Heb je vragen over salieblad of over andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over salie bladeren en onze andere producten. Je gemalen salie bladeren worden netjes verpakt in een hersluitbare strooibus of een zak en netjes verzonden. Salieblad gemalen kopen was nog nooit zo makkelijk.
Voedingswaarde salieblad gemalen
Ingrediënten: kruiden en specerijen (salie)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1322 | KJ |
Energie | 320 | kcal |
Vetten | 12,8 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 7,0 | g |
Koolhydraten | 20,4 | g |
- waarvan suikers | 1,7 | g |
Vezels | 40,3 | g |
Eiwitten | 10,4 | g |
Zout | 0,0 | g |