Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 5 september 2022

Besparen met kruiden en specerijen

Geld besparen door je kruiden en specerijen slimmer in te kopen, beter te gebruiken en beter te bewaren? Dat is goed mogelijk. Ook met minder geld kun je juist door kruiden en specerijen te gebruiken goed, lekker en gezond eten. In deze blog geven we je vijf tips om geld te besparen rondom kruiden en specerijen.

1.Koop groter in

Bij kruiden en specerijen geldt vaak de regel hoe kleiner verpakt hoe duurder de prijs per 100 gram kruiden. Gebruik jij veel kruiden en specerijen dan loont het om deze in te kopen in een grotere pot. Een vergelijking tussen de paprikapoeder bij Van Beekum Specerijen en de gemiddelde paprikapoeder in de kleine potjes uit de supermarkt levert een besparing op van ruim 50%. Let wel op dat je van tevoren goed berekent of je genoeg gebruikt om deze besparing te realiseren.

Extra tips:

  • Vermijd pakjes en zakjes. Zoals een zakje met een mix voor spaghetti;
  • Plaats een bestelling boven de 35 euro zodat je geen verzendkosten betaald. Red je dit niet makkelijk? Bestel dan samen met iemand anders zodat je wel dit bedrag haalt.

2.Bewaar je kruiden en specerijen goed

Wie wat bewaard die heeft wat, en dat geldt ook voor je kruiden en specerijen. Zorg ervoor dat je de kruiden koel, droog en donker bewaard dan blijft de smaak en kwaliteit het beste behouden. Kruiden en specerijen gaan gelukkig wel lang mee. Gemiddeld zo’n 18 maanden na aanschaf.

Extra tips:

  • Strooi je kruiden en specerijen nooit uit boven de pan. Door de damp komt er vocht in het potje;
  • Bewaar het sealtje in de dop. Gooi het sealtje niet weg maar bewaar deze in de dop. Zo sluit je de verpakking telkens weer luchtdicht af.

3.Wees creatief met je kruidenmixen

Er zijn voor allerlei bereidingen speciale kruidenmixen. Maar je kunt ook kiezen voor een paar goede en deze voor meerdere bereidingen gebruiken. Zo kun je met onze Dry Rub all use alle soorten vlees kruiden maar ook patatjes, aardappeltjes, groenten en zelfs vis. Als je deze tip combineert met tip 1 dan kan dit een flinke besparing opleveren. Niet alleen in je portemonnee maar ook in de kast.

4.Zorg voor een goede basisvoorraad

Met tien verschillende kruiden en specerijen haal je de hele wereld aan smaken in huis. Maak daarmee je eigen kruidenmixen en breng elk gerecht op smaak zonder dat je elke keer weer een nieuwe kant en klare mix in huis hoeft te halen. Goede tip hiervoor is het starterspakket van Van Beekum Specerijen.

5.Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als je staat ingeschreven voor onze nieuwsbrief ontvang je elke maand standaard een 5% kortingscode. Daarnaast blijf je op de hoogte van dit soort tips, aanbiedingen en acties zoals: gratis verzending of kortingen oplopend tot 50% op geselecteerde producten. Inschrijven kan door iets verder door te scrollen op deze pagina. In de rode balk onderaan deze pagina vind je rechts (desktop) of in het midden (mobiel) de inschrijflink.