Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 28 juli 2022

De unieke smaak van sumak gebruiken

Sumak is een unieke smaakmaker door haar frisse smaak. Sumak kun je in veel verschillende gerechten gebruiken voor een friszure smaaksensatie. Door de verrassende smaak van sumak is dit kruid lastig te vervangen. In deze blog lees je alles over het gebruik en de smaak van sumak.

Waar smaakt sumak naar?

Sumak is een besje van een struik uit de pruikenboomfamilie. De sumak struik groeit met name in het Middellandse Zeegebied. De smaak van sumak kun je omschrijven als fris, citroenachtig, kruidig en scherp. Sumak zorgt voor een heerlijk frisse smaak aan je gerechten.

Hoe kun je sumak goed gebruiken?

Onze gemalen sumak is dus een fris, zurig en scherp kruid. Sumak wordt veel gebuikt in Oosterse gerechten. Sumak kun je perfect gebruiken als frisse smaakmaker in:

  • Yoghurt;
  • Dips;
  • Salades;
  • Marinades voor vlees zoals lam;
  • Gevogelte zoals kip;
  • Visgerechten zoals ceviche;
  • Smaakmaker voor kruidenmixen.

Sumak zit bijvoorbeeld in za’atar

Za’atar is een bijzonder kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za’atar zorgt voor een Oosterse smaak aan je gerechten. Deze smaak komt onder andere door de toevoeging van sumak. Za’atar kun je net als sumak goed gebruiken op vlees, vis, kip en groenten.

Sumak is onderdeel van onze za’atar kruidenmix

Sumak vervangen door citroen

Heb je deze scherpe kruiden op dit moment nog niet in huis? Sumak kun je vervangen door een klein beetje citroensap. Een scheutje citroensap op het laatste moment van je bereiding op je gerecht geeft een soortgelijk effect als sumak. Hierdoor krijg je ook die frisse smaak aan je gerecht!

Andere alternatieven voor sumak

Andere alternatieven die sumak kunnen vervangen zijn:

Altijd genoeg sumak in huis door Van Beekum

Nu weten jullie alles over sumak als smaakmaker. Ga zelf aan de slag met dit veelzijdige kruid en maak de lekkerste gerechten. Bij Van Beekum verkopen wij de beste kwaliteit sumak en geef jij je gerechten een echte smaaksensatie.

Koop onze sumak kruiden voor een echte smaaksensatie