Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 4 oktober 2023

Kerrie vs. Curry: Wat is het verschil?

Als liefhebber van smaakvolle gerechten ben je vast wel bekend met de termen “kerrie” en “curry”. Deze woorden worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben eigenlijk verschillende betekenissen en toepassingen in de culinaire wereld. In deze blog zullen we het verschil tussen kerrie en curry grondig onderzoeken.

Wat is kerrie?

Kerrie verwijst naar een specifieke mix van kruiden en specerijen die oorspronkelijk uit Zuid-Azië afkomstig is. Deze mix omvat vaak kruiden zoals kurkuma, koriander, komijn, fenegriek en diverse andere specerijen. Kerrie kan in poedervorm of als een pasta worden gevonden en wordt gebruikt om smaak en kleur aan gerechten toe te voegen. Het wordt vaak gebruikt in Indiase, Thaise en Maleisische keukens en staat bekend om zijn karakteristieke gele kleur.

Bestel hier jouw kerriepoeder

Wat is curry?

Curry, daarentegen, verwijst naar een breed scala aan gerechten die gemaakt zijn met vlees, vis, groenten of peulvruchten en gekruid zijn met een mengsel van specerijen, inclusief kerrie. Currygerechten kunnen variëren van mild tot zeer pittig, afhankelijk van de gebruikte kruiden en de regionale voorkeuren. Ze zijn populair in landen als India, Thailand, Sri Lanka en vele andere Zuidoost-Aziatische landen.

Bestel hier jouw kant-en-klare curry kruidenmix

Het belangrijkste verschil

Het belangrijkste verschil tussen kerrie en curry ligt in hun oorsprong en toepassingen. Kerrie is een poeder of mengsel van specerijen dat zijn oorsprong vindt in de Indiase keuken. Het bevat vaak een combinatie van kruiden zoals kurkuma, komijn, koriander en fenegriek. Kerrie wordt gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten, waaronder stoofschotels, soepen en marinades.

Aan de andere kant is curry een gerecht op basis van vlees, groenten of peulvruchten dat wordt bereid met een saus op basis van kerrie en andere ingrediënten zoals kokosmelk, tomaten en specerijen. Curry is populair in diverse Aziatische keukens, zoals de Indiase, Thaise en Maleisische keuken. Kortom, kerrie is een specerijenmengsel, terwijl curry een gerecht is dat dit mengsel als basis gebruikt voor smaakvolle maaltijden.