Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 19 juli 2022

Kruiden tegen mieren

Mieren kunnen voornamelijk in de zomer veel overlast veroorzaken. Je kunt ze dan overal tegenkomen van de woonkamer tot in de keuken en zelfs de badkamer. Maar ook buiten kunnen grote kolonies mieren voor veel overlast zorgen en soms zelfs grote schade veroorzaken. Wist je dat je mieren goed kunt verjagen met kruiden? In deze blog lees je welke kruiden helpen bij het verjagen van mieren.

Aan deze kruiden hebben mieren een hekel

Mieren hebben een sterke afkeer tegen de volgende kruiden en specerijen:

Onze favoriet: Hele kruidnagels 

Wij zelf zweren het bij hele kruidnagels. Van bovenstaande lijst geeft dit bij het Van Beekum testpanel het beste resultaat. Strooi de hele kruidnagels buiten rondom het mierennest bij jou in de buurt en strooi ze ook rondom plekken binnenshuis waar je veel last hebt van mieren.

Je zult merken dat de mieren direct vertrekken. Als de mieren eenmaal weg zijn kun je de hele kruidnagels eenvoudig opzuigen met de stofzuiger. Dan verspreid je daarna ook nog eens een aangename geur door je woonkamer. kruidnagels laten in tegenstelling tot andere huis en tuin middelen zoals koffiedik, komkommer en azijn geen vieze vlekken achter op je vloer.

kruidnagels werken erg goed tegen het verjagen van mieren.

Andere manieren om mieren te verjagen

Andere tips tegen het verjagen van mieren zijn:

  • Maak extra goed schoon. Mieren komen voornamelijk op zoete etensresten af;
  • Azijn;
  • Citroensap;
  • Koffiedik;
  • Komkommerschillen;

Start direct met het verjagen van mieren

Bestel vandaag nog je potje hele kruidnagels bij Van Beekum Specerijen. Wij gaan dan direct voor je aan de slag. We pakken je kruidnagels zorgvuldig in en versturen het dezelfde dag nog. Het is dan vrijwel altijd de volgende dag bij jou in huis. Dan kun je dus direct aan de slag met het eenvoudig en milieuvriendelijk verjagen van mieren. Succes!