Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 5 maart 2019

Pulled Pork maken met Van Beekum Specerijen

Pulled Pork! Één van de meest gemaakte low and slow gerechten op de BBQ. Wij zijn er gek op en het is helemaal niet zo moeilijk om het te maken! Je hebt alleen wat geduld nodig. Wat je nog meer nodig hebt en hoe wij te werk zijn gegaan lees je in deze blog. 

Wat heb je nodig?

Een goed gerecht begint met de juiste ingrediënten en accessoires. Dit heb jij nodig voor het maken van pulled pork:

 • Een stuk procureur of Boston Butt. Wij hebben 2 prachtige stukken van ruim 2 kilo per stuk procureur  gehaald bij onze lokale slager;
 • Een Dry Rub pakket special;
 • Smokey BBQ Saus;
 • Rookhout appel;
 • Witte bolletjes;
 • Meat klauwen;
 • Temperatuur meter.

Je kunt natuurlijk ook een andere bbq rub van Van Beekum Specerijen gebruiken. Kies wel altijd voor een rub. De zout suiker verhouding in onze rubs zorgt voor een bijzondere smaaksenatie.

Het Dry Rub pakket Special.

Bereiding

 1. Wrijf de procureur in met je favoriete Van Beekum rub. Gebruik ongeveer 30 gram per kilo vlees. 2. Leg de stukken in een afsluitbare zak, leg deze in de koeling en laat de rub een nachtje intrekken. 3. Haal de stukken uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.
 4. Ondertussen heb jij de tijd om de BBQ gereed te maken voor indirect 'smoken' op 110 graden. Voeg appel rookhout toe een mooie rooksmaak mee te geven aan je pulled pork.
 5. Leg de stukken op de BBQ. Zorg dat je een lekbakje met water onder de stukken hebt liggen en sluit een kerntemperatuur meter aan. 6. Heb geduld. Lees bijvoorbeeld eens een blog over worst maken, een goed boek of (als je je BBQ vertrouwd) kun je zelfs even weg van huis. Blijf liever wel in de buurt om je kerntemperatuur en de temperatuur van de BBQ in de gaten te houden.
 7. Bij een kerntemperatuur van 70 graden (dit duurde bij ons ongeveer 8 uur) sta je voor een keuze. Pak je de stukken in met aluminiumfolie om het proces te versnellen of laat je ze met rust? Door de stukken in te pakken versnel je het proces. De kerntemperatuur gaat dan veel sneller naar de 90+ graden. Wij hebben ervoor gekozen ze te laten liggen en dan ben je uiteindelijk toch wel zo'n 14 uur verder.
 8. Haal de stukken eraf als ze een kerntemperatuur van 92 graden hebben bereikt. Pas wel op want het vlees is nu waarschijnlijk zo zacht dat je ze al bijna uit elkaar haalt bij het oppakken. 

 9. Laat het vlees minimaal een half uur rusten. Leg een stuk folie over de stukken heen om ze wel warm te houden. Of pak ze helemaal in.
 10. Nu kun je de stukken uit elkaar 'pullen'. Dit kan met je handen, twee vorken of de speciale vlees klauwen. 11. Serveer de pulled pork met de Smokey BBQ saus van Van Beekum. Die kan je er los overheen doen of al vermengen wanneer je aan het 'pullen' bent. Je kan de pulled pork gewoon los eten, of bijvoorbeeld op een broodje met sla om een broodje pulled pork te creëren.
 12. Eetsmakelijk en geniet! 

Boodschappenlijstje bij Van Beekum

De meat klauwen van Van Beekum Specerijen

 

Pulled pork maken in de oven?

Heb je niet de beschikking over een Kamado of andere temperatuur vaste BBQ? Je kan pulled pork ook heel goed bereiden in de oven. Volg dan gewoon dezelfde stappen en voeg een beetje rookaroma vloeibaar toe wanneer je de stukken inwrijft met de rub om een heerlijke rooksmaak mee te geven. Wil je meer weten over rookaroma vloeibaar?